F1: Élete lehetősége előtt áll Hülkenberg?

ab34-0c9a-c2d0-4b3ca7dd3921_06dc06668944d7eeae96d69a93f3676433ab0d29.jpg

Sajtóértesülések szerint a Red Bull kivetette a hálóját Nico Hülkenbergre – a Milton Keynes-i alakulat a vártnál gyengébb formát mutató Pierre Gasly helyére hozná a németet.

Egyre rosszabbul áll egy újabb Red Bull-növendék szénája: Pierre Gasly idén mutatkozhatott be az anyacsapatnál, Daniel Ricciardo utódjaként, ám hat verseny alatt egyértelművé vált, hogy nem tudja hozni azt a szintet teljesítményben, mint amit a főnökei várnak tőle. Ugyan az egyéni összetettben csak két pozícióval van lemaradva csapattársa, Max Verstappen mögött a francia, de ami a pontokat illeti, jóval nagyobb a különbség kettejük között. Egészen pontosan 46 egység. Ráadásul az időmérő edzések tekintetében is 6-0 az állás Verstappen javára, így az előző versenyhétvégén már szárnyra kapták a legújabb pletykák, amelyek a Red Bull újbóli versenyzőcseréjét firtatják.

ap-1zf229ttn1w11_news.jpg

Az olasz motorsport.com úgy tudja, hogy az energiaitalos istálló részéről a tanácsadó, Dr. Helmut Marko már kapcsolatba is lépett a Renault színeit erősítő Nico Hülkenberggel. Úgy hírlik azonban, hogy a 2009-es GP2-bajnok csak jövőre állhatna munkába a négyszeres konstruktőri világbajnok alakulatnál, mert az még akar adni egy kis időt Gaslynak, hogy felvehesse a ritmust. Hülkenberg a 2011-es szezon kivételével – amikor tartalékversenyző volt a Force Indiánál – 2010 óta, azaz majdnem 10 éve állandó tagja a száguldó cirkusz mezőnyének, azonban a nevelőszériákban elért sikerei ellenére a Forma-1-ben még a dobogóig sem tudott eljutni.

Mindenesetre Markót lenyűgözte az, hogy Hülkenberg milyen tempóra volt képes az utóbbi versenyeken Ricciardóval szemben, és az sem lenne egy másodlagos szempont az osztrák szakember számára, hogy ezzel megfricskázhatna a franciákat a zűrös közös időszakukat, és azt követően, hogy még az ausztrál pilótát is elcsábították a csapattól.

91e8-4116-8ae0-4886ab62000a_45dfffc691ac1db1f5c449120d79ba02f967b681.jpg

Viszont ez egyelőre csak egy pletyka, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy egyáltalán nem a Red Bull filozófiájára vallana, ha egy meglehetősen rutinos pilótát igazolnának. Az sem elhanyagolható tény mindemellett, hogy a fiókcsapat, azaz a Toro Rosso versenyzői, Daniil Kvyat és a junior programba szintén visszaemelt, újonc Alexander Albon nem kezdték rossz az idényt – mindketten három pontszerzésnél tartanak, Kvyat pedig csak két ponttal van előrébb a tabellán, mint Albon. Ennek fényében nem lenne meglepő, ha az orosz megkapná a sokadik esélyét a topalakulatnál, míg a Forma-2-t tavaly bronzérmesként záró thai pilóta az elsőt.

Fotó: Renault Sport Media, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4814870330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása