F1 - MÁR A SZEZONNYITÓN BEVETI A KÍNAI HÉTVÉGÉRE SZÁNT FEJLESZTÉSEIT A RED BULL

ap-1ygt6frq92111_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Még el sem kezdődött a szezon, a fejlesztési verseny máris magasabb fokozatra kapcsolat: a Red Bull már Ausztráliában alkalmazni fogja azokat a fejlesztéseket, amelyek bevetését eredetileg a Kínai Nagydíj hétvégéjére tervezték.

Mint az ismeretes, motorbeszállítót váltott az idei évre a Red Bull, s a Renault helyét a Honda vette át. A Milton Keynes-i alakulat számottevő műszaki viszontagságoktól mentes előszezont zárt, viszont már az idény első hétvégéjére komolyabb fejlesztési csomaggal érkezett: a csapat tanácsadója, Dr. Helmut Marko a ServusTV-nek adott nyilatkozatában elárulta, hogy a technikai igazgató, Adrian Newey „teljes mértékben motivált” az idei szezont illetően, így mindent megtett annak érdekében, hogy az új alkatrészek a lehető leghamarabb elkészüljenek.

„Az alkatrészeket, amiket a harmadik versenyre terveztünk, előbb be fogjuk vetni köszönhetően annak a nyomásnak, amit ő [Newey – szerk.] a csapatra helyezett. Így azok már Melbourne-ben felkerülnek az autóra” – mondta, majd hozzátette, hogy a csapat biztos az RB15-ös versenyképességében, úgy véli, hogy ez a legjobb autó, amit a csapat valaha gyártott a Forma-1-ben.

„Nem alaptalan az optimizmusunk. Úgy látom, hogy a Ferrari mögött és a Mercedes előtt vagyunk jelenleg. Az RB15-ös természetesen a legjobb és a legdrágább autó a Red Bull Racing történetében, azonban az alkatrészeknél fontos volt a hatékonyság és a technikai tökéletesség” – magyarázta Marko. – „Ez pedig csak úgy volt lehetséges, hogy minden dolgozót meggyőztünk arról, hogy most újra sínen vagyunk. Újabb esélyünk van arra, hogy a magunk érdekében győzelmekért versenyezzünk.”

A motorsportrészleg tanácsadója pedig már a célkitűzést is megejtette: „Sok-sok negatív hang mondta, hogy a Honda nem tudja megcsinálni. Ehhez képest nem volt olyan napunk, amikor meghibásodásunk lett volna. És ha még több motorerőnk is lesz… Addig is nagyon várjuk már az idei évet, ami teljesen logikus. Tavaly négy győzelmet szereztünk, így idén az öt reális lehet. Remélem, hogy ennél csak több lesz.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9414686676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása