ELŐSZÖR LÁTHATUNK FORMULA-E-AUTÓT MAGYARORSZÁGON – JÖN A 7. NAGY FUTAM!

1-1017003886-lat-20181215-_r3i7171.jpg

Ha majális, akkor Nagy Futam – idén is benzingőz és gumiszag tölti be a levegőt Budapest szívében, még ha hazánkba ezúttal nem csak egy F1-es sztár látogat el, hanem a Formula-E egyik bajnokesélyesét, Jérôme d’Ambrosiót is köszönthetjük. Beharangozó.

Épphogy véget ért a maratoni WTCR- és TCR Europe-hétvége a Hungaroringen, folytatódik az autósportos dömping hazánkban. Holnap, azaz május 1-jén ugyanis a már-már hagyományszerűen rendezik meg a Nagy Futamot a belvárosban, főleg akkor, ha idevesszük a 2012-es eseményt is, ami még Vodafone Belvárosi Nagydíj név alatt futott.

ap-1vhhryxw52111_news.jpg

Az idei évben is köszönthetünk egy aktív Forma-1-es pilótát, aki a tavalyi évhez hasonlóan a Red Bull versenyzője, Max Verstappen lesz. Az ötszörös nagydíjgyőztes holland az idei szezonban, négy futam után a negyedik helyen áll az egyéni összetettben, és már dobogóra is állt Honda-hajtású versenygépével, az idénynyitón, Ausztráliában.

A 2019-es Nagy Futam különlegességének az számít, hogy Magyarországon először láthat Formula-E-autót a nagyérdemű, ugyanis a bajnoki titulus egyik fő várományosa, Jérôme d’Ambrosio is tiszteletét teszi nálunk. A Mahindránál versenyző belga korábban, 2011-ben lehúzott egy szezont a Forma-1-ben is, a Virgin színeiben, viszont meghatározó alakja a Formula-E-nek lett, ugyanis azon kevés versenyzők egyike, aki a széria fennállásának eddigi összes futamán elindult.

53066235_1009485605910263_2546562951058292736_n_1.jpg

A további résztvevők pontos listáját egyelőre homály fedi, de az már kiderült, hogy ralikrossz- és autókrossz-gépeket is megtekinthetnek az érdeklődők, továbbá jelen lesz a ralikrossz-világbajnokság (WRX) mezőnyét erősítő Team EKS RX, valamint annak magyar pilótája, Szabó Krisztián, aki két futam után – az Egyesült Arab Emírségekben elért 4., illetve a barcelonai 12. helyével – az ötödik a pontversenyben, Kevin Hansen, Niclas Grönholm, Timmy Hansen és Janis Baumanis mögött.

Az Európa-bajnokság S1600-as kategóriájának kétszeres győztesén kívül szép számmal várhatóak még magyar érdekeltségek. A közzétett hivatalos programterv alapján WTCR- és TCR-bemutatóra is lehet számítani, a WTCR-ben induló Michelisz Norbert részvételével, de valószínűsíthető, hogy csapata, a M1RA, illetve korábbi munkaadója, a Zengő Motorsport is részt vesz a nagyszabású autós dzsemborin.

Kiss Norbert, a Kamion Európa-bajnokság mezőnyének részét képező tankpool24 Racing magyar versenyzője is minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy szórakoztassa a kilátogatókat. Az eddig említetteken kívül Szalay Balázst, az Opel Dakar Team tizennégyszeres Dakar-rali-indulóját is résztvevők közt tudhatjuk.

Mire számíthatunk még a Nagy Futamon? Oldtimerekre, raliautókra, kamionokra, Formula Renault-és NASCAR autóra. Tehát, megéri kilátogatni!

8 és 13 óra között ráadásul megnyitják a paddockot és a boxutcát a nézők előtt, akik így nem csak a kerítések mögül, hanem viszonylag közelről is megcsodálhatják a versenygépeket. A bemutató az Erzsébet tér – Andrássy út – Oktogon útvonalon fog zajlani, 14:00 és 16:30 között.

nf_2019_palyaterv_webre.png

A Nagy Futam 2019 térképe

Publikációink a korábbi Nagy Futamokról IDE, IDE és IDE kattintva tekinthetőek meg!

Fotó: LAT Images / FIA Formula-E Media, Getty Images / Red Bull Content Pool, EKS / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414794736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása