WRX: Bréking, magyar versenyző indul a ralikrossz-vb-n!

Váratlan, de annál örömtelibb hírrel sokkolta vasárnap a magyar autósportot Szabó Krisztián, miszerint idén a ralikrossz-világbajnokság (WRX) futamain áll rajthoz az EKS, azaz Mattias Ekström csapatának színeiben. A 26 éves magyar versenyző pedig már fő célját is kitűzte az idei évre: nyerni akar!

52941769_1009485615910262_6128728343513661440_n.jpg

Habár majdnem három hónappal ezelőtt még attól volt hangos a sajtó, hogy megannyi gyári csapat mellett a kétszeres DTM-bajnok Mattias Ekström vezette EKS is kiszállt az FIA WRX mezőnyéből a sorozat jövője körüli bizonytalanságra hivatkozva, vasárnap kora délután bejelentették, hogy mégis indul a svéd pilóta csapata, ráadásul egy magyar versenyzővel, Szabó Krisztiánnal, aki a csapat tavalyi Audi S1-esét fogja vezetni.

„Ebben a szezonban mindenképpen együtt akartam dolgozni Krisszel, miután tavalyi eredményei ígéretesek voltak, és amiknek fényében fényes jövőt jósolok neki. A ralikrossz-világbajnokság mezőnye alaposan átalakult 2019-re, én pedig úgy gondolom, hogy Krisznek jó esélye van arra, hogy az egyik legjobb legyen és versenyeket nyerjen. Ez az, amiért azt javasoltam neki, hogy az Európa-bajnokság helyett inkább a világbajnokságot válassza. Csapatfőnökként segíteni fogom őt, élénk emlékeim vannak még a tavalyi évről, amikről hiszem, hogy hasznosak lehetnek a csapat számára” – kommentálta a visszatérésről szóló bejelentést Ekström, aki az idei évtől már nem fog aktívan versenyezni.

53066235_1009485605910263_2546562951058292736_n.jpg

Szabó 2016-ban és 2017-ben bajnok lett az Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában, majd tavaly supercarra váltott, amivel két Európa-bajnoki fordulón állt rajthoz az EKS képviseletében: annak ellenére pedig, hogy a csapat egyéves technikáját terelgette, franciaországi debütálását egy második hellyel zárta.

„Amióta elkezdtem ralikrosszozni, a vágyam az volt, hogy egy napon a világbajnokságon versenyezzek. Most vagy soha lehetőségként tekintek erre az évre, a lehető legjobb időben érkezek, mivel kiszálltak a gyárak, így kiegyenlítettebbé válik a verseny. Eddig nem volt sok esélye annak a versenyzőnek, aki nem gyári csapatban szerepelt, oda pedig nagyon nehéz volt bekerülni. Most mindenki nagyobb eséllyel indul, köztük én is, különösen, hogy a tavalyi második helyezett csapat és autó áll mögöttem. A háttér tehát adott: a világbajnok csapat, Ekström szakmai támogatása, és felkészültnek is érzem magam. Az egész világbajnokságon átívelő célom, hogy a lehető legtöbb versenyen az első háromban végezzek és ha ez sikerül, akkor a dobogós helyezés biztosan összejön év végére, de a fő célom, hogy VILÁGBAJNOK LEGYEK!” – fogalmazott a hír kapcsán Facebook-oldalán Szabó Krisztián.

A ralikrossz-vb mezőnye idén négy kontinens tíz helyszínén fog összecsapni, az alábbi menetrend szerint:

  1. április 5-6.: Abu-Dhabi, Yas Marina
  2. április 27-28.: Spanyolország, Barcelona
  3. május 11-12.: Belgium, Spa-Francorchamps
  4. május 25-26.: Nagy-Britannia, Silverstone
  5. június 15-16.: Norvégia, Hell
  6. július 6-7.: Svédország, Höljes
  7. augusztus 3-4.: Kanada, Trois-Rivières
  8. augusztus 31.-szeptember 1.: Franciaország, Lohéac
  9. szeptember 14-15.: Lettország, Riga
  10. november 9-10.: Dél-Afrika, Fokváros

Fotó: EKS / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7814665589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása