NAGY FUTAM - BUDAPEST SZÍVÉBEN SZÁGULDOZOTT BOTTAS ÉS RICCIARDO

img_2326.jpg

Május 1-én, az V. Nagy Futam keretein belül két nevesebb Forma-1-es pilóta is tiszteletét tette Budapesten, három, szintén eléggé népszerű DTM-pilóta és a magyar autósport krémje mellett.

Szinte már-már hagyományává vált, hogy ha május 1-e eljön a naptárban, akkor Budapestet ellepik a gyorsabbnál gyorsabb autók és a szenvedélyes autósport-fanatikusok. Ezúttal pedig új helyszínen jubilált a 2013 óta eddig minden évben megrendezésre került Nagy Futam.

Az esemény sztárjai a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíjon a pályafutása első győzelmét megszerző Mercedes-pilóta, Valtteri Bottas, valamint a Red Bull Racing mindig vidám ausztrálja, Daniel Ricciardo voltak. Előbbi a csapata 2014-es gépét, a W05 Hybrid-et, míg utóbbi még a V8-as érából való 2011-es autót, az RB7-est vitte a 2.8 kilométeres pályára, amelyet a Deák tér, Andrássy út, Oktogon útvonalon állítottak fel. A korábbi Forma-1-es pilóták közül megjelent Karl Wendlinger és Patrick Friesacher - előbbi a Sauber 1995-ös autójával, a C14-essel bemutatózott, míg utóbbi egy NASCAR-géppel.

Rajtuk kívül természetesen itt voltak a magyar autósport legmeghatározóbb alakjai és a legifjabb tehetséges titánjai; Michelisz Norbert, Kiss Norbert, Walter Csaba, Nagy Dániel, Nagy Norbert, Kiss Pál Tamás, valamint Baumgartner Zsolt személyében.

A Forma-1-es sztárokon és a magyar pilótákon kívül még a Német Túraautó Bajnokság (DTM) is képviseltette magát a budapesti eseményen, az audis Nico Müllerrel, a BMW-s Timo Glockkal, valamint a mercedeses Robert Wickensszel.

A szinte egész napos esemény nagyjából 250 ezer kilátogatót mozgatott meg.

Hamarosan további képeket és videókat közlünk a Facebook-oldalunkon!

Szöveg: Kováts Olivér
Fotók: Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3012472459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása