F2 - BEDOBJÁK A MÉLYVÍZBE A RED BULL MAKAÓ-MENŐ JUNIORJÁT

26aae80efb8fdf800d7ddcbae23454f9.jpg

Kedden este megerősítették, hogy a Makaói Nagydíj kétszeres győztese, a Red Bull nevelőprogramjában pallérozódó Daniel Ticktum a hétvégén, Abu Dhabiban megejti debütálását a Forma-2-ben – Maximilian Günther helyét veszi át az Ardennél.

Újabb lépést tesz meg a formulaautózás létráján a Red Bull juniorprogramjához 2017-ben csatlakozott Daniel Ticktum: a Forma-3-as Európa-bajnokság idei ezüstérmes, a Makaói Nagydíj kétszeres győztese a hétvégi szezonzárón, Abu-Dhabiban megejti a Forma-2-es bemutatkozását – számolt be a hírről a motorsport.com.

A 19 esztendős brit pilóta az Arden International csapatához szegődik annak a Maximilian Günthernek a helyére, akinek a neve mellett a csapat egyetlen 2018-as győzelme jegyezhető – a cserét az FIA által kiadott hivatalos rajtlista is megerősíti. Ticktum jövőre várhatóan a Super Formulában fog versenyezni a Team Mugennél, aminek színeiben már idén is teljesített két versenyhétvégét, amikor is Nirei Fukuzuminak – aki ezen a hétvégén a csapattársa lesz – F2-es kötelezettségei akadtak.

Érdekesen alakulhat az Arden 2019-es felállása, mivel szinte biztos, hogy annak már egyik idei versenyző sem lesz része, ugyanis Günther pár héten belül debütál a Formula-E-ben a Dragon Racingnél, Fukuzumi pedig a Super Formulára fog fókuszálni, és ezen a ponton kell megjegyezni, hogy a csapatot Garry Horner, a Red Bull F1-es alakulatát irányító Christian Horner édesapja vezeti… Azaz, még akkor sem lepődnénk meg igazán, ha végül Ticktum a Forma-2-ben kötne ki.

a9411cdd87d0634a48494757d2dee677.jpg

Alig egy héttel második makaói sikere után már a Forma-2-ben bizonyíthat Daniel Ticktum.

Azonban a brit fenegyereket – akit anno egy évre eltiltottak a motorsporttól, amiért az MSA Formula-bajnokság silverstone-i fordulóján biztonsági autós fázis alatt előzött meg 10 autót, majd ütközött neki Ricky Collardnek – szóba hozták a Toro Rosso F1-es csapatával is, ahol továbbra is kérdéses, ki lesz jövőre Daniil Kvyat csapattársa.

Csakhogy Ticktumnak még nincsen meg a Forma-1-es szuperlicenszhez szükséges 40 pont, még öt hiányzik neki. Ennek érdekében nem kizárt, hogy a Red Bull beprotezsálja egy olyan téli szériába, mint például a Toyota Racing Series, ugyanis, ha azt megnyeri Ticktum, hét szuperlicensz-ponttal gazdagodik, amivel minden emberi számítás szerint meglenne a 40 egység.

A Toro Rosso listáján szerepel a Forma-2 egyik idei élmenője, Alexander Albon is, azonban a thai-angol pilóta helyzetét az bonyolítja, hogy korábban már aláírt a Nissan e.dams Formula-E-csapatához, és egyáltalán nem biztos, hogy a Red Bull meg tudja győzni a franciákat arról, hogy engedjék el Sébastien Buemi mellől. Albonnak egyébként még vannak matematikai esélyei az F2-es bajnoki címre, ugyanis 37 pontos lemaradásban követi az éllovas George Russell-t úgy, hogy az utolsó víkenden még 48 pont gyűjthető össze.

Fotó: Macau GP Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6314384718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása