F1 - HIVATALOS: KVYAT 2019-BEN VISSZATÉR A TORO ROSSÓHOZ!

daniil_kvyat_f1_grand_prix_usa_practice_u_kixzidrzzx.jpg

Szombaton délelőtt, Oroszországban a Scuderia Toro Rosso megerősítette, hogy jövőre újra az állandó felállásuk része lesz 2013 GP3-as bajnoka, Daniil Kvyat.

Noha az elmúlt hetekben igencsak biztos forrásokra támaszkodó nemzetközi sajtóspekulációkat lehetett olvasni Daniil Kvyat Toro Rossós visszatéréséről, mégis sokan csak legyintetek az ilyesféle hírekre – persze, joggal tették, figyelembe véve azt, miképpen bánt el anno a Red Bull az orosz pilótával.

Kvyat Forma-1-es pályája meglehetősen érdekesnek és hullámvasútszerűnek mondható. 2014-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a faenzai istálló színeiben, ahol a 2016-os Spanyol Nagydíjon már a második időszakát kezdte, miután a Red Bull egy-két balesetre hivatkozva, bő egy év után visszafokozta őt. Innentől fogva kezdetét vette Daniil Kvyat teljes mélyrepülése, aminek az lett a vége, hogy a tavalyi Amerikai Nagydíjat követően már a Toro Rosso sem tartott igényt a szolgálataira.

Ezt követően fejlesztőversenyzői állást vállalt a Ferrarinál, jövőre meg már újra főállású versenyzőként fordulhat meg a Forma-1-es paddockban, de nem a maranellói együttes közbenjárásával. Ugyanis szombaton délelőtt egy videóval bejelentette a Toro Rosso, hogy 2019-ben visszatér a csapathoz Kvyat, átvéve Pierre Gasly helyét, aki jövőre meg már a Red Bull csapatát erősíti, Max Verstappen oldalán köszönhetően annak, hogy Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazolt.

Toro Rosso on Twitter

�� ❓ https://t.co/q1B1YVVDfz

„Először is köszönetet szeretnék mondani a Red Bullnak és a Toro Rossónak, amiért lehetőséget adnak arra, hogy újra a Forma-1-ben versenyezzek, annak pedig külön örülök, hogy egy olyan csapathoz térhetek vissza, amit már ismerek. A Toro Rossónál mindig is otthon éreztem magam, és biztos vagyok benne, hogy ez a következő szezonban is így lesz” – kommentálta visszatérésének hírét a 24 esztendős orosz.

„A Ferrarinak meg köszönöm szépen, amiért a versenyzői képességeimben bízva lehetővé tették, hogy a Forma-1 körforgásában maradjak, a fejlesztőpilótájukként. Habár a kötelességeim elsősorban a szimulátoros munkára voltak kiélezve, nagyon sokat tanultam, és most már erősebbnek és jobban felkészültnek érzem magam, mint akkor, amikor elhagytam a Toro Rossót” – tette hozzá.

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnökének szavait efféleképpen idézte a sajtóközlemény: „Hiszek benne, hogy Daniil érdemel egy újabb esélyt a Forma-1-ben, hiszen ő egy jó képességű versenyző remek tempóval, amit már többször is bebizonyított pályafutása során. A múltban több nehéz szituációval is szembe kellett néznie, de most meggyőződésem, hogy elérkezett az idő, amikor már emberként is érettebbé vált, amely segíteni fog neki abban, hogy a továbbiakban is bizonyíthassa a benne rejlő potenciált. Keményen fogjuk nyomni azért, hogy egy jó csomagot biztosítsunk számára, a részéről meg a legjobb csak most fog jönni. Ez az, amiért örömmel üdvözöljük újfent a csapatunkban.”

Ezzel a bejelentéssel meg már csak öt szabad hely akad a Forma-1-ben hivatalosan: a Toro Rosso tartozik még a második versenyzője kilétének ismertetésével, amin kívül a Force India és a Williams felállása sem ismert.

Fotó: Zimbio 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9714270611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása