FE - ELDŐLT, KI LESZ BUEMI CSAPATTÁRSA A NISSANNÁL

20180519194738als2983.jpg

A Nissan e.dams csapata csütörtökön délelőtt bejelentette, hogy a tél hajnalán rajtoló ötödik szezonban a második idény bajnokával, Sébastien Buemivel és a Forma-2-es bajnokság egyik jelenlegi élmenőjével, Alexander Albonnal lesz ott a rajtrácson.

Minden emberi számítás szerint egy héten belül már a harmadik csapat tisztázta a 2018/2019-es szezonra vonatkozó felállását, ugyanis a BMW-Andretti és a Jaguar után, csütörtökön ezen a fronton a Nissan e.dams is rendezte a sorait, bejelentve, hogy Sébastien Buemi csapattársa a jelenleg a DAMS F2-es felállását erősítő Alexander Albon lesz.

„Ebben a bajnokságban rendkívül komoly a versenyzés szintje, így már alig várom, hogy kipróbáljam magamat a világ legjobb versenyzői közül néhány ellen” – mondta a 22 éves angol-thai versenyző, aki jelenleg harmadik a Forma-1 előszobájának összetett pontállásában. – „Új kihívást fog jelenteni számomra az elektromos utcai versenyzés, de hatalmas segítség lesz az, hogy egy olyan csapattárssal dolgozhatok együtt, mint amilyen Sébastien, aki remekül teljesít a bajnokságban.”

„Sébastien már az első Formula-E-verseny óta, azaz négy éve fontos szerepet tölt be az e.dams-nál. Alexet pedig a Forma-2-ből már jól ismerjük, és már nagyon várjuk, hogy megmutathassa a tehetségét a Formula-E-ben is” – tette hozzá a csapatfőnök, Jean-Paul Driot.

Mint az ismeretes, a Nissan most fog bemutatkozni a Formula-E-ben, átvéve a bajnokságból kilépő Renault helyét az e.dams-nál. A franciák már egy ideje keresték Nicolas Prost megfelelő utódját, még a NIO-s Oliver Turvey-vel is tárgyaltak többek között.

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr114250983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása