FE - FÉLIG ÚJ PILÓTAFELÁLLÁSSAL VÁG NEKI AZ ELEKTROMOS KALANDNAK A BMW-ANDRETTI

41682335_2108255535880983_6441148117210365952_n.jpg

A BMW i Andretti Motorsport lerántotta a leplet a 2018/2019-es szezonra szánt versenygépéről, továbbá ismertette a versenyzői felállását is: új csapattársat kap Antonio Félix da Costa.

Mint az ismeretes, a BMW úgy döntött, hogy az ötödik szezonjától fogva beszáll a Formula-E-be, az Andretti-istállóval karöltve gyári csapatot üzemeltetve. A bajor márka pénteken, a müncheni élményközpontjában pedig nagyszabású bemutatót tartott az elektromos projektjük kapcsán: a nyilvánosság elé tárták a BMW iFE.18 kódnévre hallgató autójukat, valamint ismertették, hogy a versenyzőpárost Antonio Félix da Costa és a bajnokságban újoncnak számító Alexander Sims fogják alkotni.

„Már nagyon jól ismerem a Formula-E-t és mindig is meg voltam győződve arról, hogy egy nap a BMW is beszáll manufaktúraként. Most pedig elképesztően motiválóan hat rám az, hogy része lehetek ennek a csapatnak” – nyilatkozta Da Costa.

BMW Motorsport on Twitter

Say hello to our two drivers for the @FIAFormulaE: @afelixdacosta and @AlexanderSims! #RacingBeyond #BMWiMotorsport #BMWMotorsport #BMWi #ABBFormulaE #BMWWelt

Sims pedig már hosszú évek óta a BMW gyári versenyzőjeként tevékenykedik különféle GT-bajnokságokban, de már 2014-ben és tavaly is vezethetett Formula-E-autót tesztkörülmények közt. „A Formula-E gyorsan a legjobb gyártók és pilóták találkozási pontjává vált. Megtiszteltetésnek érzem azt a bizalmat, hogy része lehetek ennek a kalandnak, a BMW i Motorsporttal együttműködve” – mondta.

A BMW és az Andretti egybekelése pedig kapásból változást hozott a csapatfőnöki poszton is; a pozícióval járó feladatokat mostantól Roger Griffiths fogja ellátni, aki maximálisan támogat az Andretti Autosport és annak vezérigazgatója, Michael Andretti – utóbbi a következőket mondta a bemutatón: „Alig várom, hogy láthassam azt, hogy pályára gördül a BMW i Andretti Motorsport az ötödik szezonban. Hiszek abban, hogy a megfelelő partnerekkel, versenyzőkkel és alkalmazottakkal rendelkezünk és ez által a Formula-E élmezőnyében versenyezhetünk. Mindkét oldalon mindenki elkötelezett az új BMW iFE.18 fejlesztése iránt, s már nagyon várom, hogy láthassam akció közben.”

Ami a BMW iFE.18-at illeti, a német manufaktúra Gen2-es autója ikonikus, kék, fehér és fekete színekből álló köntöst öltött magára, amely az utcai pályákon kétségkívül feltűnő látványt fog nyújtani. Az autóban ugyanaz a technológia fog üzemelni, mint a BMW i3-as modelljében, amely nem mellesleg a Formula-E hivatalos orvosi autója.

ABB Formula E

Meet the BMW IFE.18 BMW i Andretti Motorsport machine for season five, driven by Antonio Felix Da Costa and Alexander Sims

„A BMW iFE.18-ban a BMW szakértelme elsősorban a jármú szívében, azaz a hajtásrendszerben keresendő. A tervezést végző mérnökeinknek nem az elektromos motor és az inverter tervezése kapcsán a következő instrukciókkal láttuk el: ’felejtsetek el minden olyan meggondolást, amit használnátok általában a fejlesztésben és koncentráljatok csak a teljesítményre, a nagyszerű hatékonyságra és a lehető legalacsonyabb tömegre. Amikor elérjük ezt a pontot, elkezdhettek azon gondolkodni, hogy integráljuk ezt a sorozatgyártásba’. Mérnökeink megtervezték az autó hátsó tengelyét, beleértve a felfüggesztést, majd beépítették az erőforrást. Az a tudás, amire szert tettünk ebben a versenyképes környezetben, a termelés fejlődését fogja szolgálni. Ez a tökéletes kivitelezése a mottónknak: a versenypályáról a közutakra” – mesélte a BMW iFE.18 születését Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.

„A Formula-E nem csak egy innovatív és látványos versenysorozat, ugyanis alig néhány év alatt a világ egyik legjobb szériává nőtte ki magát a fenntarthatóságra és az eseményekre irányuló, totálisan új megközelítéssel. A BMW számára pedig tökéletes tesztlabor a gyártás fejlesztését illetően. A technológiai transzfer a motorsport és a sorozatgyártás között intenzív. A sorozatgyártásból szerzett tapasztalatunkat a versenyautó hajtásláncának megalkotásának során tudtuk kamatoztatni” – tette hozzá Klaus Fröhlich, a BMW AG fejlesztési és motorsport részlegének egyik vezetői tagja.

A bejelentéshez egy látványos videó is társult:

BMW Motorsport on Twitter

Okay, okay! Let's take some more time to take the full experience of the new BMW iFE.18! Your thoughts on our new challenger for the ABB FIA Formula E Championship? #RacingBeyond #BMWiMotorsport #BMWMotorsport #BMWi #ABBFormulaE #BMWWelt https://t.co/fnIbVsOdF5

Fotó: BMW Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4814241503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása