FE, WEC - CSATLAKOZIK A BMW

Kedd délelőtt a BMW megerősítette, hogy a jövőben kettő nagyobb hírnevű autósportban is jelentősebb szerepet fog vállalni: a Formula E-ben és az Endurance Világbajnokságban.

A bajor márka nem olyan régen jelentette be, hogy a Formula E-ben és a WEC-ben is jelentősebb szerepet fog vállalni.

Előbbiben immár az Andretti Autosport partnereként is jelen lesz a patinás német autógyártó, amellett, hogy az elektromos széria számára biztosítja a biztonsági, valamint az orvosi autót. Ez az együttműködés már korábban is sejthető volt, amikor az amerikai csapat leigazolta Robin Frijns csapattársaként Antonio Félix Da Costát, akiről mind tudjuk, az elmúlt három évben igencsak szoros kapcsolatot ápolt a BMW-vel a Német Túraautó Bajnokságban. A partneri kapcsolat pedig a jövőben kiváló alapot adhat egy gyári Formula E-csapatnak, amely legkorábban 2018 őszén valósulhat meg az előzetes tervek szerint.

Majd a bajor márka azt is megerősítette, hogy 2018-tól visszatér az Endurance Világbajnokság világába. azon belül a GTE kategóriába.  Az elmúlt 12 hónapban az LMP1-es, valamint az "56-os garázs" projekt is szóba került, de végül a németek a GT-autók mellett döntöttek. A motorsport.com úgy tudja, hogy az alapot vagy a BMW M5-ös, vagy a BMW M6-os adhatja. Legutóbb BMW-t a WEC-ben a Le Mans-i 24 óráson láthattunk.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9611746755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása