F1 - ALONSO VISSZAUTASÍTOTTA A RED BULLT 2019-RE

fernando_alonso_f1_grand_prix_belgium_previews_wbop7y8g4ykx.jpg

A Forma-1-ből az idei év végeztével távozó kétszeres világbajnok spanyol a Belga Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, hogy megkeresték őt a Red Bulltól azzal az ajánlattal, hogy vegye át a Daniel Ricciardo Renault-hoz igazolása révén megüresedő helyet. Eközben a csapat tagadja, hogy ez így történt volna.

Mint az ismeretes, több mint egy héttel ezelőtt Fernando Alonso rajongók millióival közölte, hogy 2018 után – lehet, hogy csak átmenetileg, de egyelőre mindenképpen – hátat fordít a Forma-1-nek, a spanyolnak pedig már meg is van az utódja a McLarennél, honfitársa, Carlos Sainz Jr. személyében.

Ennek tudatában, a spái versenyhétvégét megelőzően, a csütörtöki sajtótájékoztatón a Sky Sports F1 felvetette azt a kérdést, hogy vajon Alonso is úgy véli-e, hogy azért nem kapott lehetőséget a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt magába foglaló nagycsapatok valamelyikétől, mert problémás lett volna egy felálláson belül két élpilótát versenyeztetni.

Azonban a spanyol rögtön eloszlatta ezeket a tévhiteket, s holtig állította, hogy ajánlatot kapott „a három nagycsapat egyikétől”, ám számára „ez nem az a kaland volt, melyhez szívesen csatlakozott volna”. Ezt követően a riporter visszakérdezett, hogy a Red Bull volt-e az a csapat, amely megkereste őt azzal, hogy üljön be a jövő évtől a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo autójába – erre Alonso határozott igennel felelt.

A Red Bull választása végül junior versenyzőjére, Pierre Gaslyra esett – így az ifjú francia lesz 2019-től Max Verstappen csapattársa.

A sajtótájékoztatót követően a motorsport.com újságírója kapcsolatba lépett a Red Bull szóvivőjével Alonso állításait illetően, de az energiaitalos gárda részéről tagadták, hogy ajánlatott tettek volna a spanyolnak, aki korábban a Minardi, a Renault, a McLaren és a Ferrari színeiben is versenyzett.

Bár az kétségtelen, hogy a tagadás kézenfekvő volt a Red Bull számára, hiszen éppen pár nappal Alonso bejelentését megelőzően ecsetelte azt Christian Horner, az istálló csapatfőnöke a globális szakoldal hasábjain, hogy a spanyoltól mennyire nem áll távol az, hogy „aktuális munkaadójánál káoszt okozzon”, így „nem ő lenne a legesélyesebb választás”.

A 45 éves brit szakember kijelentéseire Alonso a Twitter-oldalán válaszolt: a 37 éves versenyző gyakorlatilag kinevette a Red Bullt azt követően, hogy megkeresték őt, de ő ignorálta a Milton Keynes-i együttes szándékát.

Ugyanakkor Alonsóról azt tudni kell, hogy amióta megszerezte a második világbajnoki címét is a Renault-val, 2006-ban, sok képességét elismerték a spanyolnak, afelől viszont nem volt kétség, hogy az átigazolásai nagyon is balul sültek el… Mint az ismeretes, miután 2007 végén viharos körülmények közepette távozott a McLarentől, két évre visszatért a Renault-hoz, majd 2010-től öt éven át a Ferrarit erősítette – azonban ez idő alatt „mindössze” három ezüstéremre tudott szert tenni.

Igaz, a spanyolnak több lehetősége is lett volna egy jobb ösvényre lépni, hiszen nagyjából tíz évvel ezelőtt, pont a felemelkedését megelőzően a Red Bull megkörnyékezte Alonsót, de ő nem kért az ajánlatból.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114199283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása