F1 - NEM KÉR A RED BULL ALONSÓBÓL…, VAGY MÉGIS?!

fernando_alonso_f1_grand_prix_hungary_practice_uc-4bs-wl4zx.jpg

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke holtig állítja, hogy az energiaitalos Forma-1-es csapat aligha fogja felkérni Fernando Alonsót Daniel Ricciardo pótlására a 2019-es szezonra. Ugyanakkor hazánk egyik legnagyobb F1-es szakértője, Wéber Gábor úgy véli, hogy erre nem érdemes mérget venni.

Mint az ismeretes, nagyjából egy héttel ezelőtt bejelentették, hogy Daniel Ricciardo a következő évet már a Renault színeiben fogja megkezdeni, amely kényszerlépésre, egészen pontosan egyik versenyző keresésére sarkallja a Red Bull-t. A Milton Keynes-i együttes opciói között szerepelnek a junior versenyzőik, a jelenleg a Renault-nál kölcsönben lévő Carlos Sainz Jr., valamint a Toro Rossónál versenyző Pierre Gasly.

Azonban egy sajtóhír felvetette, hogy akár még a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is lehet Max Verstappen csapattársa 2019-ben – a spanyol az elmúlt öt évben nem ült futamgyőzelemre esélyes autóban elvégre, ez pedig egy jó lehetőséget jelentene a számára.

Viszont, ha hihetünk a Red Bull Racingnél csapatvezetői posztot betöltő Christian Horner szavainak, Alonso leigazolására nem fog sor kerülni – erről a brit a Forma-1 hivatalos podcast adásában mesélt, ahogyan tette azt azon okfejtés kapcsán, hogy Ricciardo végül is miért választhatta a Renault-t: „Nagyon tisztelem Fernandót, mert egy nagyszerű és fantasztikus pilóta. Ugyanakkor nehéz a természete, mivel hajlamos arra, hogy káoszt teremtsen ott, ahol éppen verseny. Így nem vagyok benne biztos abban, hogy a csapat számára az lenne a legegészségesebb dolog, ha Fernando csatlakozna.”

fernando_alonso_f1_grand_prix_hungary_krij9mjobmmx.jpg

A Red Bull utoljára 2007-ben igazolt olyan versenyzőt, aki nem volt része a csapat nevelőprogramjának, mégpedig az ausztrál Mark Webber személyében, aki 2007-ben érkezett Milton Keynes-ben. A folytatás kapcsán Horner leszögezte, hogy szeretnék megőrizni ezt a hagyományt, még abban az esetben is, hogyha egy klasszisokkal tapasztaltabb versenyző kopogtatna az ajtón.

„A preferenciánk az lenne, hogy folytassuk a fiatalokba való befektetést ahelyett, hogy egy olyan versenyző mellett tegyük le a voksunkat, aki már a pályafutása végénél jár” – tette hozzá Christian Horner.

Alonso a jövője kapcsán azt mondta, hogy a nyári szünet után fog döntést hozni. S noha sokan már biztosra vélik, hogy a spanyolt jövőre maximum az IndyCar és az Endurance Világbajnokság versenyein láthatjuk viszont, Wéber Gábor, az MTVA Forma-1-es szakkommentátora szerint még korai temetni Alonso királykategóriás karrierjének a folytatását:

Gábor Wéber

Amióta Daniel Ricciardo bejelentette az év végi távozását a Red Bulltól, mindenki az utódjára kíváncsi. Normál esetben eddig a Red Bull gyorsan reagált és házon belül oldotta meg az utódlás kérdését....

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1614172651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása