F1 - HORNER: RICCIARDO ATTÓL FÉLT, HOGY VERSTAPPEN MELLETT MÁSODHEGEDŰS LESZ

daniel_ricciardo_max_verstappen_spanish_f1_m4ikvb67ypwx.jpg

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Daniel Ricciardo azért döntött a csapatváltás mellett, mert attól tartott, hogy a továbbiakban már csak második számú versenyző lett volna, Max Verstappen mögött.

Múlt hét pénteken Daniel Ricciardo beledobta a követ a Forma-1-es uborkaszezon állóvizébe azzal, hogy bejelentette, hogy az év végén, öt esztendő után távozik a Red Bull-tól, s jövőre már a Renault színeiben folytatja. Azóta kiderült, hogy a hungaroringi gyakorlás során a Red Bull már el is készítette a szerződéshosszabbításról szóló dokumentumot, amelyet az ausztrál azt követően szignózott volna, hogy visszatér az Amerikai Egyesült Államokban eltöltött nyaralásáról – azonban a hétszeres nagydíjgyőztes Ricciardo két nappal később informálta a csapatot, hogy már aláírt a Renault-hoz.

„Daniel azt mondta, hogy az Amerikába vezető hosszú repülőútja során döntött úgy, hogy változást akar” – árulta Christian Horner, a Red Bull Racing csapatvezetője az f1.com hivatalos podcast adásában. – „Azonban hogyha racionális okokat szeretnénk keresni, nehezen érthető a döntés. Danielnek meg voltak a maga okai. Szerintem új kihívásra vágyott, ugyanakkor azt is érzem, hogy azt látta, hogy Max egyre csak fejlődik mind tempóban, mind mentális erősségben, s ebből kifolyólag nem akart másodhegedűs lenni mellette.”

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_hungary_aelgarisus4x.jpg

„Azonban ez nem így lett volna: ahogyan eddig is volt, ezek után is teljesen azonos státuszt biztosítottunk volna mindkettőjüknek. Nem tudom a pontos okokat, de azt hiszem, ennek nagy szerepe volt Daniel döntésében” – tette hozzá Horner. A brit csapatfőnök emellett arra is kitért, hogy értette volna Ricciardo megmozdulását, amennyiben a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez igazolt volna – véleménye szerint ugyanis „óriási kockázatot jelent karrierje ezen szakaszában” egy olyan csapathoz igazolni, mint a Renault, amely éppen ezekben az években formálódik újra gyári alakulatként, s jelenleg a középmezőny elejében van, ami az erősorrendet illeti. Horner azt is sejti, hogy Ricciardo vezető szerepre vágyott és egy kisebb környezetben, miután a Verstappen való csatázása feszültnek mondható.

Pedig alapvetően a Red Bull nem is fogadta volna zárkózottan Ricciardo csapatváltási szándékát: annyira nem, hogy a vezetőség nyitott lett volna egy olyan szerződéshosszabbításra, amely csak a jövő évre szól, hátha aztán felszabadul egy ülés a Ferrarinál vagy a Mercedesnél. Ugyanis a Red Bull-nál az ausztrál számára nem csak Verstappen jelentett volna kockázatot, hanem az is, hogy a csapat épp a következő szezonra vált a Honda erőforrásaira, amelyek az elmúlt évek során nem a megbízhatóságukról és a teljesítőképességükről voltak híresek – mondjuk, előbbi szempont kapcsán a Renault mérlege sem makulátlan…

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_hungary_qualifying_g6jgraurjesx.jpg

„Mindent megadtunk Danielnek, amit csak kért vagy akart, de gondolatban neki ez sem volt elegendő ahhoz, hogy a Red Bull-nál akarjon maradni. Ugyanakkor nem gondolom azt, hogy ez a pénzről, a csapaton belüli státuszról vagy a szerződés időtartamáról szólt volna” – reagált azon felvetésekre Horner, miszerint Ricciardo döntését az is manipulálhatta, hogy a Renault állítólag évi 35 millió dollárt fog fizetni neki.

Végül Horner arról mesélt a podcast-ben, hogy amikor múlt hét csütörtökön, a hivatalos bejelentés előtt egy nappal arról értesült, hogy Ricciardo a Renault-hoz, azt hitte, hogy csak viccel az ausztrál: „Azt gondoltam őszintén szólva, hogy csak cukkol, amikor felhívott azzal, hogy ’megyek a Renault-hoz’. Erre azt feleltem, hogy ’Mit csinálsz? Milyen vicc ez a nyári szünetre?’. Aztán leszögezte, hogy tisztelnünk kell a döntését. Elvégre a Renault egy fejlődő csapat, s egyre nagyobb erőforrásokkal rendelkezik – ezek is inspirálhatták ezt a döntést.”

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2014171377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása