F1 - VERSTAPPEN MEGVÉTÓZHATJA, HOGY ISMÉT SAINZ JR. LEGYEN A CSAPATTÁRSA?

carlos_sainz_max_verstappen_f1_grand_prix_aqhgicvv6amx.jpg

Spanyol sajtóértesülések úgy tartják, hogy Carlos Sainz Jr. lenne az első számú esélyes arra, hogy Daniel Ricciardo utódja legyen a Red Bull csapatánál – csakhogy ezt a Milton Keynes-i együttes másik pilótája, Max Verstappen nem szeretné annyira… Így az idei évben még a Renault színeit erősítő spanyol jövőre a McLarennél folytathatja.

Amikor már úgy tűnt, hogy megállhat az élet a Forma-1 2019-es pilótapiacán, Daniel Ricciardo a pénteki nap folyamán belehajította a követ az állóvízbe azzal, hogy bejelentette, hogy az idei szezon végeztével távozik aktuális munkaadójától, a Red Bull-tól, s a jövő évtől fogva a Renault-t fogja erősíteni, Nico Hülkenberg csapattársaként.

Az, hogy mi ennek hirtelen váltásnak a pontos oka, egyelőre kérdéses, de egyes sajtóértesülések úgy vélik, hogy nagyon komoly éves gázsit kaphat majd az ausztrál Enstone-ban – egészen pontosan 35 millió dollárt, ami nagyjából háromszor annyi, mint amennyit az idei évben a Red Bull fizet az ausztrálnak a szolgálataiért.

Ez a bejelentés azonban a Red Bull számára azt is jelenti, hogy sürgősen keresni kell egy csapattársát Max Verstappen mellé. Állítólag Christian Hornerék ki is szemelték Carlos Sainz Jr.-t, akit az energiaitalos gárda kicsivel több mint egy évre adott kölcsön a Renault-nak, azonban a Marca ennek kapcsán megtudta, hogy Max Verstappen nem szeretné újra megkapni a spanyol versenyzőt csapattársként.

carlos_sainz_max_verstappen_azerbaijan_f1_h7h_7xnthex.jpg

A sajtóértesülés szerint Verstappen és Sainz kapcsolata egészen bonyolulttá vált a 2015-ös szezon második felétől fogva – mindez pedig Pierre Gasly malmára hajthatja a vizet, mialatt könnyen előfordulhat, hogy Sainznak be kell, hogy érje a McLaren ajánlatával.

A wokingi istálló részéről az ügyvezető igazgató Zak Brown nem is csinált titkot abból, hogy nyitottak lennének Sainz leigazolására: „Azt gondoljuk, hogy Carlos egy remek versenyző. Egy olyasvalaki, akit biztosan felírsz a listára, amikor azt fontolod, hogy kinek adjál lehetőséget az autóban. Amennyiben szabaddá válik és nálunk is lesz üres ülés, előkelőbb helyre fog kerülni ezen a bizonyos listán…”

Egyelőre nem rendelkezik versenyzővel a McLaren a 2019-es szezonra – Fernando Alonso sportágban való maradása erősen kérdéses, miután a komoly tradíciókkal rendelkező együttes az idei évre tett ígéreteitől is messze elmaradt; eközben Stoffel Vandoorne jövője korántsem mondható betonbiztosnak, mivel a vezetőség nem egyszer jelezte már korábban, hogy rendre elmaradt kétszeres világbajnok csapattársától, méghozzá nem is kevéssel.

Ugyanakkor Brown a legutóbbi nyilatkozatában épp az ellenkezőjét rebesgette a GP2 2015-ös bajnokával kapcsolatosan – ezek mellett az ügyvezető igazgató azt is elhintette, hogy a pilótafelállást illetően a nyári szünet után várható már csak bejelentés.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3014164751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása