F1: Elárulták, miért kell sokat várni az FIA döntéseire

Nem lát kivetnivalót a sportfelügyelők hosszadalmas döntéshozatali eljárásaiban a Nemzetközi Automobil Szövetség F1-es versenyigazgatója. Meg is indokolta, hogy miért.

27-sunday-brazil.jpg

Rendre felrótták az elmúlt hetekben a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), hogy a versenyfelügyelők túlságosan lassan döntenek. Így volt ez Lewis Hamilton brazíliai kizárásánál, valamint a katari hétvégét megelőzően a Mercedes fellebbezési kérelmének ügyében is. Védelmébe vette őket azonban az FIA versenyigazgatója, Michael Masi.

„Egyvalamire emlékezniük kell. Azt mondanám, hogy ennél az asztalnál mindenki azt kérte, hogy a döntéseknél részletesebb indoklás jelenjen meg, ne csak annyi, hogy ez a személyes bűnös, vagy sem. Valójában maguk akarták megérteni minél jobban a folyamatot, aminek mentén a döntés született” – érvelt Masi a stewardok lassúsága „mellett”.

„Időbe telik kidolgozni, átírni stb. A döntéshozatal csak az egyik része” – folytatta magyarázatát, majd elmondta, a csapatok is lassíthatják a teljes eljárást. „A másik pedig, hogy lehetőséget kell adni a csapatoknak, hogy előadják a saját verziójukat egy-egy ügyben. Például, a múlt hévégén Brazíliában gyakorlatilag két nap alatt dőlt el, mi legyen azokkal a számokkal, amiket a Mercedes körülbelül 2,5 órán át ecsetelt a stewardoknak. Ezeket is figyelembe kell venni az edzések is minden más mellett.”

Azt hiszem, a stewardok néha örülnének, ha csak azt írnák, »ez a személy megsértette a szabályokat«, és akkor vége a történetnek. De akkor visszamegyünk néhány évet, amikor a legtöbben az asztal körül azt mondták, részletesebb leírást szeretnének

– zárta az ausztrál sportvezető, utalva az újságírókra.

via Crash.net

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1016765342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása