F1: Kizárták Hamiltont az időmérőről – hivatalos!

Max Verstappen után Lewis Hamiltonnal sem bántak kesztyűs kézzel a versenyfelügyelők: kizárták a címvédő és hétszeres világbajnokot, így csak a mezőny végéről indulhat a Sao Pauló-i sprintversenyen.

m289131.jpg

Nem sokkal azután, hogy bejelentették, pénzbüntetést kap Max Verstappen, amiért a Formula–1-es Sao Pauló-i Nagydíj időmérő edzése után a sajátja mellett riválisa autóját is tapogatta, kiderült, hogy Lewis Hamilton kizárták az időmérő edzésről. Autója ugyanis nem felelt meg a technikai előírásoknak – az állítható hátsó szárny a megengedett 85 mm-esnél nagyobb mértékben billent.

A vizsgálat kiderítette, hogy nem szándékosan vétett a technikai szabályzat ellen a Mercedes, hanem valamilyen hibából fakadóan keletkezett a megengedettnél nagyobb rés a felső és az alsó szárnyelem között.

Azonban ez sem menti fel a brackley-ieket a következmények alól, így Hamilton csak a sor végéről vághat neki a szombati sprintkvalifikációs versenynek, amin bárhol is ér célba, vasárnap öt rajthellyel hátrébb kerül, mivel még a hétvége előtt motort cseréltek az autójában.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6416754654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása