F1: Kiderült, kit akart igazából a Red Bull

A Red Bull tanácsadója egy friss interjúban elárulta, hogy korábban Lando Norrist is megkereste – ám a brit kitartott a McLaren mellett.

si202107040214_news.jpg

Tavasszal jelentették be, hogy még évekig a McLarennél marad Lando Norris, és mint az kiderült, ezzel a wokingi gárda keresztbe tett a Red Bullnak. Pontosan ugyan nem derült ki, mennyi időre szól Norris szerződéshosszabbítása, de sajtóértesülések szerint legalább 2023 végéig. Ezt támaszthatja alá, hogy a Milton Keynes-i csapat csak augusztus végén írt alá egy újabb évre Sergio Pérezzel.

„Tárgyaltunk Landóval, de ő hosszabb távon elkötelezte magát a McLaren iránt” – nyilatkozta Dr. Helmut Marko az osztrák OE24-nek, hozzátéve, hogy így a Red Bull hű maradt a saját programjához. Az energiaitalosok tanácsadója ennek ellenére úgy véli, továbbra is a világbajnoki címért jelenleg harcoló Max Verstappen a mezőny legjobbja. „Norris már korábban felkeltette az érdeklődésemet, de a rangsoromban továbbra is Max áll az élen” – magyarázta.

si202109120150_news.jpg

Körülményektől függetlenül, azonnal és hibák nélkül képes teljesíteni, ezt Szocsiban az esőben újra, lenyűgözően bizonyította

– utalt a holland felzárkózására, aki motorcseréjét követően csak a mezőny végéről indulhatott, mégis másodikként intették le a Formula–1-es Orosz Nagydíjon múlt vasárnap. – „Majdnem megnyerte a futamot, csak egy körrel korábban kellett volna a bokszba hajtania.”

Ha igaz, amit Marko állít, kirívóan erős párosa is lehetne a Red Bullnak Verstappen és Norris révén. A holland csak kétpontos hátrányban követi Lewis Hamiltont a világbajnoki tabella második helyén hét versennyel a szezon vége előtt, míg Norris a jóval gyengébb McLarennel a negyedik, mindössze 12 ponttal lemaradva Valtteri Bottas (Mercedes) mögött.

via RacingNews365.com

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9416706202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása