F1: Eldőlt Pérez sorsa a Red Bullnál

Fontos bejelentést tett jövő évi felállásával kapcsolatban a Red Bull, aminek értelmében 2022-ben is Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa.

si202108270084_news.jpg

Szokatlan időpontot választott 2022-es felállásának véglegesítésére a Red Bull, ezzel kapcsolatos bejelentését ugyanis a két szabadedzés között ejtették meg. A Milton Keynes-iek közleménye alapján jövőre is Sergio Pérez marad Max Verstappen oldalán, elporlasztva minden ezzel ellentétes híresztelést, hiszen még az elmúlt hetekben is azt pedzegették, hogy nem biztos a mexikói jövője a csapatnál.

Pérez esetében a hosszabbítás egyelőre egyetlen szezonra szól, 2022 végéig, míg a világbajnoki címért küzdő holland még a 2020-as idényt megelőzően elkötelezte magát a csapat felé a 2023-as idény végégi. Mint ismert, a mexikói azután került a Red Bullhoz, hogy a Racing Point/Aston Martin Sebastian Vettel igazolásával ejtette őt, majd az Azerbajdzsáni Nagydíjon pályafutása második győzelmét is megszerezte.

A szerződéshosszabbítás kapcsán Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kiemelte: Pérez megbecsült tagja a csapatnak, tapasztalata és hozzáállása pedig felbecsülhetetlen a konstruktőri bajnoki címért folytatott küzdelem szempontjából. „Zökkenőmentesen be tudott illeszkedni a csapatba, és lenyűgözött minket az év első felében nyújtott teljesítményével, ami megmutatja, mire képes az autónk” – folytatta mondandóját.

Horner hangsúlyozta, hogy Pérez maradása az F1 új érája szempontjából is fontos, hiszen a 31 éves versenyző jövőre már tizenegyedik szezonját kezdi a királykategóriában. „Több mint 200 futammal és évtizedes tapasztalattal a háta mögött Checo szerves szerepet fog játszani az átállásban, illetve abban, hogy kihozzuk a maximumot az RB18-ból” – jelentette ki.

si202108260383_news.jpg

A Red Bull közleményében Pérez elmondta, örül annak, hogy a szabályváltozások után is számítanak rá a Red Bullnál. „Mindenki tiszta lappal kezd az új reguláknak köszönhetően, az én célom pedig csak az állhat, hogy a csúcsra törjünk” – mondta a mexikói. – „Ez mindig időt igényel, ha egy új csapathoz érkezel, de eddig jól alakultak a dolgok az idei szezon folyamán. Élvezem, hogy tagja lehetek a Red Bull családjának.”

Pérez arra is kitért, hogy mindenekelőtt az idei szezon hátralevő részéből is szeretné kihozni a legtöbbet, bajnoki címhez segítve a Red Bull. Jelenleg az ötödik a bajnokságban, de csak négy ponttal van lemaradva a mercedeses Valtteri Bottas mögött. A Milton Keynes-i együttes hátránya 12 pont a Mercedesszel szemben a csapatok között.

A hétvégén Fernando Alonso szerződéshosszabbítását is megerősítették, így még nyolc szabad ülés akad az F1-ben az eddigi hivatalos bejelentések alapján:

  • Mercedes: Lewis Hamilton, megerősítésre vár
  • Red Bull: Sergio Pérez, Max Verstappen
  • McLaren: Lando Norris, Daniel Ricciardo
  • Aston Martin: Sebastian Vettel, megerősítésre vár
  • Alpine: Fernando Alonso, Esteban Ocon
  • Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr.
  • AlphaTauri: mindkét versenyző megerősítésre vár
  • Alfa Romeo: mindkét versenyző megerősítésre vár
  • Haas: Nyikita Mazepin, Mick Schumacher
  • Williams: mindkét versenyző megerősítésre vár

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316672442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása