Hivatalos: Norris évekig a McLaren F1-es pilótája marad!

Szerdán délelőtt a McLaren bejelentette, hogy szerződés hosszabbított Lando Norrisszal. Az ifjú versenyző így még évekig biztosan a wokingi csapat versenyzője lesz.

2021emiliaromagnagrandprixsundaygp2102_150916_2st4072.jpg

A csapat váratlanul megjelent, szerda délelőtti közleményéből kiderült, hogy szerződést hosszabbított Lando Norrisszal a McLaren. Mint ismeretes, a 21 éves brit már 2017 óta a McLaren-család tagja, már harmadik éve versenyez a Formula–1-ben a wokingi konstruktőri színeiben. A közlemény rávilágít arra, hogy több évre szól Norris és a McLaren újabb megállapodása, arra viszont nem derül fény, hogy a mostani bejelentés értelmében meddig folytatódik kapcsolatuk.

„Örülök, hogy meghosszabbítottam együttműködésemet a McLarennel 2022-től” – idézik Norris szavait a csapat weboldalán. – „Miután már majdnem öt éve a csapattal vagyok, már nagyon is családtagnak érzem magamat, és nem is tudnám elképzelni, hogy pályafutásom következő szakaszát máshol kezdjem el. Óriási támogatást kaptam a McLarentől a nevelősorozatokban töltött napjaim óta, élvezem, hogy azóta versenyzőként tanultam és fejlődtem.”

2021emiliaromagnagrandprixfridaygp2102_091749ms1_3877.jpg

Nyilatkozatában a korábbi Formula–3-as Európa-bajnok és Formula–2-es ezüstérmes kiemelte, a célja az, hogy futamokat és világbajnoki címet nyerjen a csapattal, emellett köszönetet mondott Zak Brownnak és Andreas Seidlnek, a McLaren vezérigazgatójának, illetve csapatfőnökének a belé vetett bizalomért. „Az egész csapatnak pedig azt szeretném megköszönni, hogy erős környezetet biztosítanak pályafutásom folytatásához. Már volt néhány hihetetlen pillanatunk közösen, amiket sosem fogok elfelejteni” – tette hozzá.

A humorának is köszönhetően közkedveltté vált brit versenyző már tavaly is rendkívül erős szezont futott – 97 ponttal a bajnokság 9. helyén végzett –, a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon első dobogóját is megszerezte. Jelenleg pedig a negyedik helyen áll az összetettben, miután a szezon első négy futamán pontokat szerzett, sőt az Emilia-romagnai Nagydíjon harmadikként intették le.

landonorrisannouncement.jpg

Andreas Seidl kézenfekvő lépésként utalt Norris szerződéshosszabbítására. „Lando és Daniel [Ricciardo] személyében egy rendkívül tehetséges és izgalmas versenyzői felállásunk van, ez a bejelentés pedig erős a jele a McLaren következő, 2022 utáni időszaka iránt elkötelezettségnek” – mondta a csapatfőnök. Ezzel a bejelentéssel hosszú időre bebetonozta pilótapárosát a McLaren, hiszen Ricciardo idén eleve többéves szerződéssel érkezett a McLarenhez.

Fotó: Steven Tee, Mark Sutton / Motorsport Images (McLaren Media Centre)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7416565572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása