F1: Újabb csapat jelentette be a 2022-es pilótáit

Az AlphaTauri is bejelentést tett jövő évi pilótapárosa kapcsán a Formula–1-es Olasz Nagydíj előtt. A Red Bull testvércsapatánál változatlan marad a felállás.

si202109051172_news.jpg

Miközben tűkön ülve várják, hogy a Mercedesnél bejelentsék George Russell szerződtetését, az AlphaTauri erősítette meg, hogy Cunoda Juki és Pierre Gasly lesznek jövőre is a csapat pilótái, így a faenzai együttes változatlan felállással vág neki a Formula–1 új érájának. Sergio Pérez maradása már a belga hétvégén hivatalossá vált a Red Bullnál, így rendeződtek a sorok az energiaitalosoknál is.

2017-ben ennél a csapatnál mutatkozott, majd miután a Red Bullnál nem tudott kibontakozni, 2019 második fele óta újra a Toro Rosso/AlphaTauri színeiben versenyez Gasly, aki a lefokozását követően magára talált. Tavaly Olaszországban pályafutása első futamgyőzelmét is megszerezte – Olivier Panis 1996-os monacói sikere óta ő volt az első francia, aki győzni tudott az F1-ben –, ezen kívül még két alkalommal állt dobogóra. Teljesítménye erősségét jól mutatja, hogy a vasárnapi Holland Nagydíjon negyedikként ért célba, a futamgyőztes Max Verstappen és a Mercedes pilótái mögött.

„Örülök, hogy újabb szezonnak vághatok neki a Formula–1-ben az AlphaTaurival, főleg azok után, hogy látom, milyen fejlődésre volt képes a csapat 2017-től” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán a csapat vezéralakjává előlépő Gasly. – „Az idei eddigi teljesítményünket látva pedig azt gondolom, nagyszerű pillanatok várnak még ránk a szezon második felében és jövőre, kiváltképpen a jövőre érkező szabályváltozásokkal. Nagyon izgatott vagyok, hogy láthatom, mit tudunk majd elérni az F1 új korszakában, és hogy a lehető legjobb munkát végezzük el a csapattal, előrébb léphessünk a bajnokságban.”

si202107150793_news.jpg

Ugyan már bemutatkozó versenyén pontokat szerzett, összességében hullámzó Cunoda Juki első F1-es éve. A számos hibát vétő japán versenyző eddigi legjobb eredménye egy hatodik, amit a Magyar Nagydíjon ért el. „Izgatott vagyok amiatt, hogy maradhatok az AlphaTaurinál egy második szezon erejéig is. Hihetetlen lehetőség, amiért hálás vagyok a csapatnak, hagyva, hogy folytassam a fejlődést és a tapasztalatszerzést a Formula–1-ben” – kezdte gondolatait a 21 éves pilóta.

„Nagyon jó kapcsolatot ápolok Pierre-rel, már az idei év során rengeteget tanultam tőle” – tért ki a csapattársával való viszonyára Cunoda.  „Tapasztalata sokat segített már a fejlődésemben, ezért remek, hogy vele folytathatom az utamat az F1-ben. Miután nemrég Faenzába költöztem, nagyon jól érzem magamat a csapatnál, és várom már a következő szezont.”

A jelenlegi duó megtartását illetően Gasly fejlődését emelte ki az AlphaTauri csapatfőnöke. Franz Tost hozzátette: ahogyan Cunoda is kiemelte, a francia tapasztalatát nemcsak a saját fejlődéséhez, hanem csapattársa segítéséhez is használja. „Láttuk idén, hogy pozitív kettejük kapcsolata, ami arra épül, hogy a pályán egymással versenyeznek, azon kívül pedig barátok, ami hatékonynak bizonyult eddig a csapat számára” – mondta. Cunoda kapcsán megjegyezte: a mérnökök visszajelzései alapján folyamatosan tanul és javul, de újoncként még az út elején jár.

Hétfőn az Alfa Romeo hozta nyilvánosságra Valtteri Bottas leigazolását, ezzel és az AlphaTauri mostani bejelentésével öt ülés maradt szabadon a jövő évi szezonra – így festenek a pilótapárosítások az eddigi hivatalos bejelentések tükrében:

  • Mercedes: Lewis Hamilton, megerősítésre vár
  • Red Bull: Sergio Pérez, Max Verstappen
  • McLaren: Lando Norris, Daniel Ricciardo
  • Aston Martin: Sebastian Vettel, megerősítésre vár
  • Alpine: Fernando Alonso, Esteban Ocon
  • Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr.
  • AlphaTauri: Cunoda Juki, Pierre Gasly
  • Alfa Romeo: Valtteri Bottas, megerősítésre vár
  • Haas: Nyikita Mazepin, Mick Schumacher
  • Williams: mindkét versenyző megerősítésre vár

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5216681838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása