F1: Hazai győzelmével Verstappen újra a bajnokság élén
Formula–1 2021: Holland Nagydíj – Futam

Többször is próbálta kibillenteni a Mercedes az élről induló Max Verstappent, de a brackley-iek valamennyi próbálkozása kudarcot vallott. Ennek köszönhetően a Red Bull pilótája hazai pályán vette vissza az első helyet Lewis Hamiltontól az összetettben.

si202109040416_news.jpg

Ugyan Max Verstappen indulhatott az élről a Formula–1-be 36 év után visszatérő Holland Nagydíjon, stratégiailag a Mercedes volt előnyben: két autóval támadhattak egy ellen, ugyanis Sergio Pérez csak a 16. rajtkockát szerezte meg az időmérőn, majd úgy döntöttek, hogy letudják most a motorcserét a mexikóinál, aki így csak a bokszutcából várhatta a rajtot.

Minden előzetes várakozást elporlasztva meglehetősen simán alakult a rajt Zandvoortban. Verstappen alig néhány kanyar alatt tekintélyes előnyt autózott ki Lewis Hamiltonnal szemben, egy-két neccesebb összeéréstől eltekintve a középmezőnyben sem alakult ki nagyobb kalamajka. A helyezkedés legnagyobb kárvallottja még Antonio Giovinazzi volt, aki a hetedikről a tizedik helyre szorult vissza az Alfa Romeóval a remekül sikerült időmérő után, miután a ferraris Carlos Sainz becsukta előtte az ajtót.

Ezt követően Verstappen diktálta az iramot, a Mercedes eltérő stratégiákkal és elévágásokkal próbálta megakadályozni a holland sikerét. Ám minden próbálkozás hiábavaló volt: Valtteri Bottas esetében hiába kockáztatták az egy kiállással, a finn nem tud előnyt kovácsolni belőle, ahogyan Hamilton elégvágási kísérleteit sem koronázta siker, mivel Verstappen mindkét esetben egy körön belül reagált a hollandra.

Habár a verseny második felében egy-két ponton gyorsabbnak tűnt Verstappennél Hamilton, az utolsó körökre egyértelművé vált, hogy előbbi szájából nem lehet kiénekelni a sajtot. Sőt, a Mercedesnél még egy harmadik kiállást is meghúztak, hogy Hamilton bebiztosíthassa a leggyorsabb körért járó bónuszpontot, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megőrizze a vezetést a tabella élén.

Idei hetedik és pályafutása tizenhetedik sikerét megszerezve így Verstappen sima győzelmet aratott Hollandiában, ezzel három ponttal brit riválisa elé ugrott az összetettben; mögötte a Mercedes autói Hamilton, Bottas sorrendben futottak be – a hollandon kívül csak ők végeztek körön belül.

Pierre Gasly-val (AlphaTauri) és Charles Leclerc-rel (Ferrari) lett teljes az első öt sorrendje, míg Fernando Alonso (Alpine) a hajrában vette el a hatodik helyet honfitársától, Carlos Sainztól (Ferrari). Pérez a nyolcadik pozícióig tudott felzárkózni a másik Red Bull-lal, a pontszerző zónába még Esteban Ocon (Alpine) és Lando Norris (McLaren) fértek be.

Szünet nélkül, egy hét múlva az Olasz Nagydíjjal folytatódik a bajnokság.

A Holland Nagydíj végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7616680422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása