F1: Már csak idő kérdése Pérez szerződéshosszabbítása

Spanyol lapértesülések szerint már csak azért húzódik a bejelentés, mert még nem dőlt el, mennyi időre írjon alá a Red Bull Sergio Pérezzel.

si202106060619_news.jpg

Daniel Ricciardo 2018 végi távozása óta először támaszkodhat mindkét versenyzőjére az idei évben a Red Bull, a csapathoz újonnan leigazolt Sergio Pérez hatékonyan segíti Max Verstappen a vb-címért vívott harcban. A 31 éves versenyző ugyan csak kétszer állt eddig dobogóra, de stabil és erős pontszerzéseinek, illetve az Azerbajdzsáni Nagydíjon ölébe hullott győzelemnek köszönhetően a tabella harmadik helyén áll, csapattársa, Verstappen, valamint Lewis Hamilton mögött.

Pérez munkájának is köszönhetően a konstruktőri összetettben is vezet a Red Bull, jelenleg több mint negyven ponttal előzve a hibridérában eddig dominánsnak bizonyult Mercedest. A spanyol Marca értesülései szerint annyira meggyőzte a csapatát, hogy 2022-re is megtartja Pérezt a Red Bull, miközben a tavalyi év végén kis híján az F1-ből is kiszoruló mexikóival több évre is elkötelezné magát a Red Bull felé – szúrta ki a gpblog.com.

Mindeközben a Red Bull testvércsapatánál, az AlphaTaurinál is zörög a haraszt. Mindazonáltal csak abban az esetben fog változni a felállás 2022-re, ha Pierre Gasly csábítóbb ajánlatot kap, vagy Cunoda Juki csődöt vall a szezon második felében – ugyanakkor Franz Tost csapatfőnök épp a napokban hangoztatta a japán újonc kapcsán, hogy akár három évre is szüksége lehet, mire beérik.

A hétvégén a Formula–1 hivatalos oldalán Lawrence Barretto szakíró azt is belengette, hogy úgy tudja, a Williamsnél viszont akár egy régi ismerős felbukkanhat. Amennyiben ugyanis a Mercedes Valtteri Bottas helyett George Russellt választja, a grove-iaknál a finn aligha, Nico Hülkenberg vagy Danyiil Kvjat viszont annál inkább kiköthet, Bottas pedig az Alfa Romeónál folytathatja, például Kimi Räikkönen visszavonulása esetén.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5016626138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása