Tassi: A Hungaroringen leszünk a legerősebbek

A Münnich Motorsport magyar versenyzője szerint a győzelem után nehezebb lesz a folytatás a súlykompenzációk miatt, meglátása szerint a folytatásban még hazai hétvégéje sikerülhet a legjobban.

a1804f3ed1b11986fa569f3bc402e12f.jpg

Tekintettel arra, hogy a szabadedzésekkel és az időmérő edzéssel csak szombaton, vagyis ma kezdődik a túraautó-világkupa aragóniai hétvégéjének érdemi része, a hétvége előtti sajtótájékoztatók péntekre maradtak – ezek egyikén a friss győztes, Tassi Attila is részt vett. Mint ismeretes, a Münnich Motorsport magyar versenyzője két héttel ezelőtt, a portugáliai Estorilban megszerezte pályafutása első győzelmét a WTCR-ben, miután csapattársának, Tiago Monteirónak az élről kellett kiállnia a bokszutcába a fellazult gépháztető miatt.

„Nem volt nagy ünneplés, mert rettenetesen sajnáltam Tiagót” – osztotta meg az első győzelem „utóéletét” Tassi a Braking News Motorsport kérdésére. – „Közeli kapcsolatban vagyunk egymással, ezért mindent számításba véve nem ez volt a legjobb kombináció. Igazából nem is volt rá sok időnk, mert másnap Estorilban teszteltünk. Természetesen nagyon boldog voltam a győzelem miatt, amit a szüleimmel ünnepeltem meg, miután hazaértem. Mégiscsak egy nagy célt teljesítettem, de tovább kell lépnünk, és a következőre koncentrálni.”

Magyar szempontból nem akárhogy sikerült az a bizonyos második futam, hiszen ketten is dobogóra állhattak a hazai különítményből: Tassi mögött, a harmadik helyen ért célba Michelisz Norbert, aki az idei első dobogó jelentette örömét oszthatta meg 22 éves honfitársával, egykori padavanjával. 

1b7c3bf75f8a7142bf58240f10513ec2.jpg

„Gratulált nekem, és azt mondta, hogy nagyon örül annak, hogy megszereztem az első győzelmemet, megérdemeltem. Én pedig nagyon örültem a szavainak” – reagált azon kérdésünkre, hogy mik voltak a világkupagyőztes Michelisz első szavai a dobogón. Hozzátette: „Próbálom mindig a legjobb formámat nyújtani, hogy még több ilyen legyen.”

„Sokat jelent ez nekem, hiszen mondhatjuk, hogy a mentorom volt 2017-ben a nemzetközi TCR-ben. Tanított engem, most pedig ugyanazon a dobogón állhatok vele” – mondta, miközben a sajtótájékoztató moderáló Alexandra Legouix megjegyezte, hogy le is győzte, nagy mosolygásban – már amennyire a maszkon keresztül látni lehetett – értett egyet vele, majd folytatta: „Óriási megkönnyebbülés volt ez számomra, jó érzéssel töltött el, a jövőre nézve pedig hatalmas motivációt ad nekem.”

A győzelem után viszont kifejezetten nehéz hétvége jön a hondások számára: a Civic Type-R a mezőny legnehezebb autója lesz a BoP módosítása és a kompenzációs súlyok érkezése után. „Mindenféleképpen az lesz a célunk, hogy a top 10-be bekerüljünk, és jó pozíciót szerezzünk a fordított rajtrácson. Szerintem azért fogunk küzdeni, hogy egyáltalán a Q2-be továbbjussunk, ami nem lesz könnyű” – nyilatkozott anyanyelvén a hétvégi esélyekről a sajtótájékoztató végén.

„Nyilván okosabbak leszünk, amikor ott leszünk majd az időmérőn, és ugyanazok a körülmények között fog menni mindenki. Az biztos, hogy a cél az, hogy egy top 10-es időt tudjunk menni és egy jó fordított rajtrácsos versenyt sikerüljön behúzni, a lehető legtöbb pontot megmenteni a hétvégéből” – tűzte ki a rövid távú célokat.

22f1a0aace187469d04738a92e222dcd.jpg

Joggal merül fel a kérdés két viszonylag erősnek mondható, valamint egy harmadik, igencsak nehéznek ígérkező hétvége után, hogy mikor lehet újra annyira erős a Honda, mint volt például két héttel ezelőtt. A Braking News Motorsport ezzel kapcsolatos kérdését is eljuttatta a bajnokság sajtóirodáján keresztül.

„Úgy gondolom, az elmúlt években elég erősek voltunk a Hungaroringen, amit amúgy már várok, mivel a hazai versenyem lesz. Jó eredményeink is vannak innen, például tavaly mind a négy Hondával bejutottunk a Q3-ba nedves pályán. Az adriai pályát nem ismerjük, nem is jártunk rajta, így azt sem tudjuk, mi a helyzet a többi autóval. Dél-Korea esetében ugyanez a helyzet, így a szezon hátralevő részében egyértelműen a Hungaroringen leszünk a legerősebbek” – vesézte ki a szezon folytatását a bajnoki tabella második helyen álló Tassi.

Fotó: Paulo Maria, Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516618044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása