WTCR: Drámai fordulat után Tassi nyert, Michelisz dobogós
WTCR 2021: Estoril – 2. futam

Csapattársa drámai kihullása után magabiztos versenyzéssel szerezte meg első WTCR-győzelmét Tassi Attila. Amennyire rosszul indult a magyarok napja, annyira jól végződött, ugyanis Michelisz Norbert is dobogóra állt.

f0733cda89dfab73eb5d3eb50589c975_1.jpg

Néhány órával a magyar szempontból nem túl szerencsésen alakuló első futam után a második versenyt Esteban Guerrieri kezdhette az élről, Tiago Monteiro mellől, miután csapattársa, Néstor Girolami csak a bokszból indulhatott, autóját ugyanis kikérték a Parc Fermé-szabályok alól. Az indulásnál azonban lefulladt a pole pozíciós Guerrieri autója, így portugál márkatársa ugrott az élre, az ötödik helyről induló Michelisz Norbertnek pedig ki kellett kerülnie a Hondát.

Így nyert is pozíciót Michelisz, meg nem is, mivel ezt kihasználva Santiago Urrutia megelőzte őt a Lynk & Có-val. Nem haladhatott sokáig zavartalanul a mezőny, pályára hajtott ugyanis a biztonsági autó Tom Coronel miatt. A visszajátszásból kiderült, hogy az előző versenyen bravúros felzárkózást bemutató Mikel Azcona lökte a korlátnak a holland Comtoyou-Audiját, ami így csúnyán megrongálódott. Baleset okozásért áthajtásos büntetéssel sújtották a Zengő Motorsport spanyolját, de miután az ő autója is sérült volt, kiállt a versenyből.

A harmadik körben folytatódhatott a verseny, egy körrel az újraindítás után Michelisz megelőzte Urrutiát, ezzel felkapaszkodva a negyedik pozícióba. Eközben az élen Monteiro jókora előnyre tett szert, míg a rajt után a második helyre katapultáló Tassinak már Jean-Karl Vernayre kellett figyelni a visszapillantóban.

6823f9a0399a03a5b5fab7131912827c.jpg

Öt körrel a vége előtt azonban óriási dráma változtatta meg a verseny addigi menetét. Meglazult Tiago Monteiro motorháztetője, ezért fekete-narancs zászlóval intették ki a bokszutcába a versenyben vezető portugált. Így a vezetés Tassi ölébe hullott, a dolgát viszont a legkevésbé sem könnyítette meg, hogy Vernay-jel, Michelisszel és Gabriele Tarquinivel három Hyundai üldözte őt.

Utolsó előtti köre azonban nagyon jól sikerült, így megnyugtató előnnyel fordult rá az utolsó körre, és igaz, még a pályát is elhagyta, de megszerezte első győzelmét a WTCR-ben Tassi. A Münnich Motorsport 22 éves pilótája ezzel a sorozat legfiatalabb győztesévé avanzsált, ráadásul Michelisz után ő a második magyar, aki futamgyőzelemig menetelt.

Vernay így második, Michelisz pedig harmadik lett, aki először állt dobogóra 2019 vége óta. Tarquini, Urrutia, a címvédő Yann Ehrlacher, Thed Björk, a nyolcadik helyre visszazárkózó Guerrieri, Yvan Muller végeztek a dobogósok mögött. Értékes pontokat gyűjtött a Zengő Motorsport Azcona kiesése ellenére is, köszönhetően Rob Huff 10. és Jordi Gené 15. helyének. Boldizs Bence két kör hátrányban, 19.-ként ért célba.

87cf0745ad19d1e95c1451c25c219b8b.jpg

A bajnokságban a 61 pontos Vernay vezet, a francia mögött Tassi, Muller és Urrutia is 56-56 pontot számlál. Michelisz a 10. helyről várja a folytatás, az ő hátrányba viszont jelentősebb, 33 pontos. Két hét múlva a spanyolországi Aragónban rendezik a bajnokság harmadik fordulóját.

A második futam végeredménye:

wtcr_2021_estoril_r2.jpg

Fotó: Paulo Maria, Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9516606128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása