WTCR: Hármas Lynk & Co-siker, Micheliszt kiütötték
WTCR 2021: Estoril – 1. futam

Lynk & Co-diadalmenetet hozott a WTCR portugáliai fordított rajtrácsos versenye, pedig a hét korábbi felében a BoP miatt panaszkodott a márka. A magyarok közül egyedül Tassi Attila szerzett pontot, Michelisz Norbert futama egy kanyarig tartott.

41e63079db16791d2eeaa4f02eb92bb3.jpg

A hét közepén pattant ki a legújabb botrány a teljesítményballaszttal (BoP) összefüggésben, ugyanis a Lynk & Co leányvállalata megvonta a támogatást a WTCR kínai fordulójától, amit – amennyiben a járványhelyzet engedi – novemberben rendezik majd. A Geely 2018-ban és 2019-ben is érintett volt a ningpói hétvége szervezésében, mint azt a TouringCarTimes cikke is megjegyzi.

A döntés azonban nem befolyásolja sem a kínai, sem pedig a mostani hétvége lebonyolítását. Olyannyira nem, hogy a fordított rajtrácsos első versenyen hármas győzelmet aratott Lynk & Co a címvédő Yann Ehrlacher vezetésével. A francia mögött csapattársai, Yvan Muller és Santiago Urrutia futottak be a második-harmadik helyen. Ehhez kellett az is, hogy a 15 körös verseny 9. körében Gabriele Tarquini a második pozícióban haladva kapjon defektet, ami az olasz kiesését eredményezte, hiába indulhatott az élről.

Amúgy is katasztrofális futamot zárt a Hyundai, mivel két versenyzőjük már az első métereken elvérzett. A rajtnál történt balesetbe Michelisz Norbert és Tassi Attila is belekeveredett, miután előbbit meglökte hátulról Néstor Girolami, viszont csak a 2019-es vk-győztes magyar számára ért véget érdemben a verseny, hondás honfitársa a top10 alsó felébe visszaesve folytathatta azt. Girolami szintén kiesett, ahogyan a helyszínre listavezetőként érkező Jean-Karl Vernay is defektet kapott az első körben.

f0733cda89dfab73eb5d3eb50589c975.jpg

Az események hatására a biztonsági autót is pályára kellett küldeni, azt követően főként a középmezőnyben akadtak izgalmas csatákat. Meggyőzően helyezkedett a Zengő Motorsport spanyolja, Mikel Azcona, akit a 13. rajtkockából indulva végül hatodikként, Tassi előtt intettek le – a magyar azonban vizsgálják egy incidens miatt, amiben a mögötte célba érő Thed Björk is érintett, viszont a közvetítésében nem mutatták.

Fontos esemény a Honda kapcsán, hogy felmerült a csapatutasítása gondolata, Tiago Monteiro azonban sokáig nem akarta maga elé engedni Esteban Guerrierit. A hajrában aztán helyet cseréltek, de ekkorra az argentinnak már nem volt sok esélye elcsípni Urrutiát, így az utolsó körben visszasorolt a portugál mögé. Így legjobb hondásként Monteiro lett a negyedik a három Lynk & Có-s mögött.

Ami pedig a további magyar érdekeltségeket illeti: Rob Huff és Jordi Gené is pontokat szerzett a Zengő-Cuprával, a 10. és a 14. helyen célba érve, míg Boldizs Bence a 19. pozícióban látta meg a kockás zászlót. A második verseny 16:15-kor kezdődik, amit szintén élőben követhetünk az Eurosport 2-n és a Sport 1-en.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2021_estoril_r1.jpg

Fotó: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716606022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása