F1: Alig egy év után újra csapatfőnököt vált a Williams

A Ferrari után a Williams is nagy volumenű bejelentést tett egy, a csapat felső vezetésében történt változás kapcsán: távozik a grove-iaktól a tulajdonosváltás utáni átállásban is segédkező Simon Roberts, a helyét pedig a vezérigazgató Jost Capito veszi át.

williamsf1_46277_hires.jpg

Pár órával azután, hogy a Ferrari bejelentette új vezérigazgatója Benedetto Vigna személyében, a Williams közölte, hogy távozik a csapattól Simon Roberts csapatfőnök. 2020 júniusában csatlakozott a szakember előbb megbízott, majd főállású vezetőként, így a nyár végén, ősz elején végbement tulajdonosváltás miatti átállásban is ő segített a szebb napokat is látott grove-i együttesnek.

Már meg is nevezték Roberts utódját: a belső átszervezési folyamatok eredményeként a tavaly decemberben vezérigazgatóként (is) bejelentett Jost Capito fogja ellátni a csapatfőnöki teendőket is. Mint ismert: Capito komoly tapasztalattal rendelkező szakember hírében áll, hiszen amellett, hogy a Jordan és a McLaren F1-es csapatánál is dolgozott, kulcsszerepet töltött be a Ford ralivilágbajnoki csapatánál, valamint a Volkswagen motorsportprogramjában.

williamsf1_39146_hires.jpg

„Simon kulcsszerepet játszottunk az átállás lebonyolításában az elmúlt 12 hónap folyamán, így szeretném megköszönni neki, hogy ebben az időszakban mutatott, nagyszerű hozzájárulásáért” – idézi a Williams közleménye Jost Capito szavait. A bejelentés kapcsán Roberts megjegyezte, hogy örömmel működött közre csapatfőnökként a Williams vezetésében, most azonban új kihívás után néz.

Közleményében a Williams arra is kitért, hogy az újrastrukturálás a Williams hosszú távú céljait szolgálja, a grove-i csapat ugyanis rendületlenül hisz abban, hogy egy nap visszatérhet az élmezőnybe. Ennek jegyében igazolta le néhány hónapja új technikai igazgatóját, François-Xavier Demaisont is, aki nemcsak a pályán nyújtott teljesítményért felel, hanem a háttérben zajló mérnöki munkálatokat is kézben tartja.

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4716586992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása