F1: Új vezért neveztek ki a Williams élére

Hónapokkal azután, hogy tulajdonosváltáson esett át a grove-i együttes, véglegesítették a csapatfőnök, egyúttal megerősítettek a vezérigazgató kilétét. Utóbbi személyében komoly igazolásra tett szert a Williams.

williamsf1_34335_hires.jpg

Bejelentésekben amúgy sem volt szegényesek a Formula–1-es holtszezon első napjai (gondoljunk csak Yuki Tsunoda szerződtetésére vagy a Brazil Nagydíj maradására), csütörtök délben pedig a Williams tett a jövője szempontjából kulcsfontosságú bejelentést. Mint ismert, a nyár végén új tulajdonosra lelt az egykor patinás istálló, melyet a Williams-család az Olasz Nagydíjat követően át is adott az új tulajdonosi körnek.

Ekkor a csapatnál már ott dolgozó Simon Roberts került a csapatfőnöki székbe, az ő pozícióját a mostani közlemény értelmében véglegesítették is. Egy új név is megjelent azonban a Williamsnél a több mint négy évtizedes motorsportos tapasztalattal rendelkező Jost Capito személyében, akit legutóbb a McLaren színeiben láthattunk rövid ideig a Formula–1-ben, de korábban a Jordannél, a Ford WRC-csapatánál, majd a Volkswagen motorsport-részlegénél is kulcsszerepet töltött be.

„Óriási megtiszteltetés, hogy ezekben az izgalmas és megpróbáltatásokban teli időszakban csatlakozhatok a Williamshez és az F1-hez. Megtisztelő számomra, hogy része lehetek ezen nagy múltú csapat jövőjének, amely ilyen megrendítő nevet visel a sportágban. Ezért nagy tisztelettel és hatalmas élvezettel várom ezt a kihívást” – idézi a közlemény a 62 éves szakember szavait, aki február 1-jével csatlakozik hivatalosan a grove-i istállóhoz. Capitónak majd Roberts fog jelenteni közvetlenül ezt követően.

Fotó: Williams Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516348610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása