F1: Egy korszak véget ért, eladták a Williamst

Amerikai befektetők csaptak le az egykori patinás, legendás alakulatra – a név azonban megmarad, a főhadiszállás is marad Grove-ban.

williamsf1_25165_hires.jpg

Az elmúlt években elérte a mélypontot a Williams, a grove-i csapat helyzetére pedig a sereghajtó státusz „kiérdemlése” mellett a veszteséges tavalyi év, valamint az is rátett egy lapáttal, hogy májusban távozott főtámogatójuk, a ROKiT telekommunikációs vállalat. Ekkor közölte az idáig függetlenségéért harcoló gárda, hogy nyitottak a csapat részleges vagy akár teljes eladására, mivel problémáikra már csak a stratégiai átszervezés jelenthet megoldást.

Pénteken jött az újabb bejelentés, miszerint a Dorilton Capital megvásárolta a Williamst. A Motorsport-Total információi szerint a Williams-üzlet 152 millió eurót, vagyis több mint 53 milliárd forintot (!) kóstált. Az új tulajdonos azonban fontosnak tartja tisztelni és megőrizni a Williams-örökséget, így sem a csapatnév, sem a karosszériákra jellemző FW előtagú kódnév nem változik, a munka pedig a továbbiakban is a grove-i főhadiszálláson összpontosul. A New York-i központú, amerikai befektetési alapnak egyébként olyan szektorokban is vannak érdekeltségei, mint az egészségügy, a mérnöki- és gyártóipar.

williamsf1_24771_hires.jpg

„Hasznos folyamatnak bizonyult a stratégiai áttekintés a továbblépéshez, ugyanis bebizonyosodott, hogy a Formula–1 és a Williams is hiteles, értékes márka” – kommentálta a hírt Claire Williams, a csapat helyettes vezetője. –

„Örülünk, hogy a Dorilton a csapat új tulajdonosa. Amikor elkezdtük ezt a folyamatot, olyan partnert akartunk találni, amely ugyanazzal a szenvedéllyel és értékekkel bír, mint mi, és fel is ismeri a csapatban rejlő potenciált, és aki ezt ki is tudja aknázni.”

„A Doriltonnál olyan emberek vannak, akik értik a sportot, és azt, hogy mi kell a sikerhez, ugyanakkor tisztelik a csapat örökségét, és mindent megtesznek a jövő biztosítása érdekében. Családként mindig is a csapat volt számunkra a prioritás. Szívügyünk volt, hogy újra sikeressé tegyük a csapatot és megvédjük embereinket. Most egy korszak lezárult a Williamsnél, mint egy családi tulajdonú csapatnál” – folytatta.

„Az eladással most biztosítottuk a csapat túlélését, de ennél is fontosabb, hogy most elindulhatunk a sikerhez vezető úton. Roppant hálásak vagyunk a Doriltonnak a csapatunkba vetett bizalomért, már várjuk, hogy mostantól fogva együtt dolgozhassunk. A Williams vezérkarának és tanácsadóinknak csakugyan köszönetet szeretnék mondani az elmúlt hónapokban végzett, fáradhatatlan munkájukért, aminek köszönhetően ez megtörténhetett, a munkatársainknak pedig a kitartó hűségért.”

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5116172288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása