Távozik az F1-es csapat éléről a Williams-család

A hétvégi Olasz Nagydíjjal egy hosszú és meghatározó korszak zárul le a Williams történetében, a helyettes csapatfőnök és az alapító is leköszön. Az is kiderült, kik alkotják az új vezetőséget.

williamsf1_25659_hires.jpg

A Spanyol és a Belga Nagydíj közötti két hétben jelentették be, hogy mint az opcióként már május végén felmerült, a Williamsnél végül a csapat eladása mellett döntöttek. Az új tulajdonos a Dorilton Capital amerikai befektetési alap lett, ezzel a grove-i együttes 43 év után hagyott fel függetlenségével.

 

Miután a Dorilton Capital alapos átvizsgálást tartott a csapatnál, számítani lehetett rá, hogy idővel a vezetőség is megújul, és ez így is történt. Csütörtökön ezt közleményben tudatta a grove-i csapat, melynek értelmében Claire Williams lemond csapatfőnök-helyettesi pozíciójáról, ahogyan az alapító, Frank Williams is távozik, utoljára a most hétvégén esedékes Olasz Nagydíjon irányítja a nagy múltú csapatot a család.

„Most, hogy biztosítottuk a csapat jövőjét, elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy távozzunk a sportból”

– idézi Claire Williams szavait a kommüniké. – „Családként mindig is a Williams élvezte a prioritást. A stratégiai felülvizsgálat során tett lépeseink után hisszük, most jött el a pillanat, hogy átadjuk a stafétabotot, méghozzá a csapat új tulajdonosainak.”

„Több, mint négy évtizede vagyunk részesei a sportnak, és hihetetlenül büszkék vagyunk az eredményeinkre és a hátrahagyott örökségünkre. Mindig is a versenyzés tiszta öröméért, az iránt érzett szerelmünkért csináltuk, így ez nem volt egy könnyű döntés, de sokat gondolkodtunk, és végül családként döntöttünk – folytatta gondolatait. – „Nagyra értékeljük, hogy a Dorilton a folytatásra próbált ösztönözni minket, de tudjuk, hogy jó kezekben lesz náluk a csapat, úgy, hogy közben a Williams név is tovább él. Ezzel egy éra lezárul a Williams történetében, mind családi vezetésű csapat, és sok sikert kívánunk nekik a jövőre nézve.” 

„Frank és a teljes család nevében szeretném kifejezni, mennyire hálásak vagyunk mindazért a támogatásért, amit az elmúlt évek során kaptunk, mind a paddockban lévő barátainktól, mind pedig a rajongóinktól világszerte. Leginkább viszont a csapatnak tartozom köszönettel, az embereknek, akik a Williamsnél dolgoztak a múltban és a jelenben. Igazi harcosai a csapatnak, minden jót kívánunk nekik. Már régóta az életünk része volt a Formula–1, most azonban új fejezet kezdődik az életünkben.”

williamsf1_25511_hires.jpg

739. nagydíjára készül a Williams a hétvégén, amely eddig a Formula–1-ben 114 futamgyőzelmet, 312 dobogós helyezést, 128 pole pozíciót, valamint 9 konstruktőri és 7 egyéni bajnoki címet szerzett.

Claire Williams pedig 2002-ben állt munkába Grove-ban, a kommunikációs részlegen, majd 2012-ben beválasztották az igazgatótanácsba, amikor már kereskedelmi- és marketingigazgatói pozíciót töltött be, 2013-ban vette át a helyettes csapatfőnöki posztot, ezzel közreműködve a csapat mindennapjaiban. Irányítása alatt két harmadik és két ötödik helyet is szerzett a csapatok pontversenyében a gárda.

Órákkal később arra is fény derült, hogy kik veszik át Williamsék helyét a csapat vezetésében, bemutatkoztak ugyanis az igazgatótanács új tagjai:

  • Matthew Savage a Dorilton Capital elnöke, 2009-ben alapította és azóta vezeti a vállalkozást, előtte 22 évig dolgozott a Rothschild pénzügyi tanácsadó cégnél, elsősorban cégek egyesülésével és eladásával, valamint átszervezésekkel foglalkozott;
  • Darren Fultz nem csak társalapítója, de 2018 óta már vezérigazgatója is a Dorilton Capitalnek, ezt megelőzően Savage-hez hasonlóan a Rothschild alkalmazásában állt, mint elemző, továbbá marketingstratégiákat kidolgozásán is ügyködött;
  • James Matthews a trió egyetlen tagja, aki komolyabb mértékben kapcsolható az autóversenyzéshez, korábban a brit Formula Renault-t és a Formula Renault Európa-kupát is megnyerte, emellett a csakugyan befektetési tanácsadással foglalkozó Eden Rock Group társalapítója és vezérigazgatója, amely egyébként már 30 éves múltra tekint vissza az autósportban.

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916188334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása