További öt évig Interlagosban marad az F1

2025-ig biztosan a Formula–1-es versenynaptár része lesz az interlagosi pályán – a folytatásban azonban már nem Brazil Nagydíjként, az új név mellett pedig új promótert is kap az esemény.

04-brazilian-sunday1-948170.jpg

Sokáig úgy tűnt, annak révén, hogy Rióba költözik a Formula–1-es Brazil Nagydíj, a koronavírus-járvány miatt tavaly járhatott utoljára Interlagosban a királykategória mezőnye. Az elmúlt hónapokban azonban kedvezően alakult a versenynaptárban 1990 óta évről-évre helyet kapó pálya helyzete, végül az előzetes, azóta már véglegesített 2021-es versenynaptárban is megjelent. Ebben az is közrejátszott, hogy környezetvédelmi aggályok miatt egyelőre csúszik Rio tervezett bemutatkozása, hiába élvezné az Jair Bolsonaro brazil elnök támogatását.

Ezt figyelembe véve szerdán bejelentették, hogy 2025-ig meghosszabbította Interlagos szerződését az F1, azonban a következő években már a Sao Pauló-i Nagydíjnak ad majd otthont. A név mellett a promóter is más lesz: a száguldó cirkusz Magyarországra hozatalában is kulcsszerepet játszott Rohonyi Tamás vezette csapat helyette a Brasil Motorsports fog gondoskodni az esemény lebonyolításáról, melyet a Mubadala abu-dzabi befektetőcég támogat. Az F1-es projekt élére Alan Adlert nevezték ki.

„Örömmel jelentjük be, hogy 2025-ig Sao Paulo rendezi a brazil Formula–1-es versenyt, és várjuk már, hogy a következő években együtt dolgozhassunk új promótereinkkel” – mondta a hír kapcsán Chase Carey, az F1 év végén leköszönő elnök-vezérigazgatója. – „Brazília nagyon fontos piac a Formula–1 számára, ugyanis amellett, hogy odaadóak a helyi szurkolók, hosszú múltra tekint vissza a sportban. Mindig is kiemelkedő volt rajongóink, versenyzőik és partnereink számára a brazil verseny. Várjuk már, hogy 2021-ben és a következő öt évben izgalmas versenyt nyújtsunk a szurkolóknak.”

„Nagy öröm, hogy Interlagos továbbra is a motorsport egyik legfontosabb eseményének ad otthont” – tette hozzá Bruno Covas, Sao Paulo polgármestere. – „Óriási erőfeszítéseket tettünk azért, hogy városunkban tarthassuk a versenyt. Robosztus infrastruktúrával rendelkezünk, amely a turisták és a közbiztonság érdekeit szolgálja, emellett kiváló szolgáltatásokat kínálunk. Hiszünk benne, hogy a nagydíj, amellett, hogy népszerűsíti a városunkat világszerte, továbbra is fontos hozzájárulást jelent, például munkahelyteremtés és bevételgenerálás szempontjából.”

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8116347088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása