Vége a várakozásnak: bemutatta 2021-es naptárát az F1

Egyelőre 22 futamot tartalmaz a 2021-es előzetes versenynaptár, a Magyar Nagydíjra augusztus 1-jén kerül sor.

m236021_1.jpg

A Formula–1 vezetősége keddi közleményében emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány miatt jelentősen módosítani kellett az idei programot, amely a tervezett 21 helyett végül 17 versenyhétvégéből áll, és az F1 volt az első, amely a nemzetközi sportverseny-sorozatok közül folytatódni tudott a pandémia első hullámát követően.

A közlemény szerint a jövő évi programtervezetet – melyben a 22 futam rekordnak számít – széleskörű egyeztetési és tárgyalási folyamat előzte meg, melyben a helyi promóterek és hatóságok is részt vettek. Jelezték, úgy terveznek, hogy a nézők visszatérhetnek a versenypályák lelátóira 2021-ben, miután az idei esztendőben a legfontosabb egészségmegőrzési és biztonsági intézkedéseket sikerült kidolgozni.

Az idén bebizonyítottuk, hogy biztonságos körülmények között tudunk elutazni a helyszínekre, a promótereink pedig egyre inkább érzékelik annak a szükségességét, hogy előre kell haladnunk, és kezelnünk kell a vírust. Valójában a mi eseményünket több házigazda is részben arra akarja használni, hogy megmutassa a világnak, képes kezelni ezt a helyzetet

– idézi a közlemény Chase Carey szavait, az F1 elnök-vezérigazgatóját.

Az előzetes versenynaptár szerint jövőre március 21-én, Melbourne-ben startol a világbajnokság, amelynek a 11. futama lesz a mogyoródi Magyar Nagydíj augusztus első napján. A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a spanyolországi Circuit de Catalunya, valamint a brazíliai Sao Paulo is bekerült a naptárba, de még hiányzik az aláírt szerződésük, az április 25-i dátum pedig felszabadult, miután Vietnámban nem kapott megfelelő politikai támogatást a verseny megrendezése. A terv szerint jövőre először lesz Szaúd-Arábiai Nagydíj Dzsiddában, az idény pedig december 5-én, Abu-Dzabiban fejeződik majd be.

Őrült változásokat tartogat az F1-es naptár

Brit sajtóértesülések szerint már kedden bemutathatja 2021-es versenynaptárát a Formula–1, a 23 futamos elképzelés azonban kútba eshet.

A Formula–1 előzetes 2021-es versenynaptára:

Nem sokkal a Formula–1 bejelentése után a Formula–2 és a Formula–3 versenynaptárát is nyilvánosságra hozták, a korábban megerősített költségcsökkentési intézkedésekkel összhangban a két nevelőszéria a folytatásban már nem egyszerre kíséri el a királykategória mezőnyét. Magyarországra majd a Formula–3-as mezőny látogat el, s amíg az F2 mezőnye Bahreinben indul, az F3 első állomása majd Barcelona lesz.

Gyökeres változások a Formula-2-ben és a Formula-3-ban

Bejelentette költségcsökkentő intézkedéseit a Formula–1 két utánpótlássorozata, melynek legfőbb eleme, hogy kevesebb helyszínen több versenyt rendeznek majd, ez viszont a különválásukhoz vezet.

A Formula–2 előzetes 2021-es versenynaptára:

A Formula–3 előzetes 2021-es versenynaptára:

Forrás: Braking News Motorsport, MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4416280614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása