Gyökeres változások a Formula–2-ben és a Formula–3-ban

Bejelentette költségcsökkentő intézkedéseit a Formula–1 két utánpótlássorozata, melynek legfőbb eleme, hogy kevesebb helyszínen több versenyt rendeznek majd, ez viszont a különválásukhoz vezet.

_c_formula_motorsport_limited_6.JPG

Jean Alesi még a Ferrari F40-esétől is megvált a nyáron, hogy biztosítsa fia, Giuliano Alesi számára a Formula–2-es indulás anyagi hátterét, ugyanis amíg a Formula–1-ben rendszeresen szó esett a költségcsökkentésről, addig a kísérősorozatok kapcsán alig. Ami viszont késik, nem múlik: már hónapokkal ezelőtt sejthető volt, hogy ennek jegyében 2021-től átalakul az F2-es és az F3-as hétvégék menete, ennek részleteit pénteki közleményében tudatta a bajnokságok közös sajtóirodája.

A kiadások lefaragásának egyik legfontosabb eleme, hogy számottevően csökken majd a motorbérlés és néhány tartalékalkatrész költsége, ahogyan a logisztikai és utazási kiadásokat is megvágják. Arról is döntöttek a promóterek, hogy

  • a Formula–2-ben a következő, 2021-ben kezdődő hároméves periódusban is ugyanezeket az autókat fogják használni,
  • ahogyan a 2019-ben debütált, új Formula–3-as versenygépek sem változnak jövőre, sőt valószínűleg a 2022-ben kezdődő hároméves periódusra is maradnak.

_c_formula_motorsport_limited_2_1.JPG

A logisztikai és az utazási kiadások csökkentését szolgálja, hogy több versenyt rendeznek ugyan, de kevesebb helyszínen. Így a jövő évtől mind az F2, mind az F3 mezőnyére három futam vár majd egy hétvégén; előbbiben összesen 24, utóbbiban pedig 21 futamból áll majd a versenynaptár.

Ez azonban további drasztikus változást eredményez: a döntés értelmében ugyanis különválik az F2 és az F3, hat betétfutamot ugyanis képtelenség lenne belepasszírozni egy-egy Formula–1-es nagydíjhétvége programjába, viszont a korábbi híresztelésekkel ellentétben egyik sorozat sem szakad el a királykategóriától – a kivitelezés kapcsán pontos részletek a későbbiekben várhatóak.

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9416276890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása