Őrült változásokat tartogat az F1-es naptár

Brit sajtóértesülések szerint már kedden bemutathatja 2021-es versenynaptárát a Formula–1, a 23 futamos elképzelés azonban kútba eshet.

15-imola-sunday.jpg

A jelek szerint a Formula–1-ben azzal számolnak, hogy 2021-ben már többnyire a megszokott menetrend szerint bonyolíthatják le a szezont. Ennek ellenére még csak előzetes versenynaptárat sem adtak ki a következő évre, de úgy tudni, erre már nem kell sokat várni. A BBC kész tényként kezeli, hogy kedden közzéteszik a jövő évi F1-es naptárt, viszont ahhoz, hogy rekordszámú, 23 versenyből álljon, beugró helyszínt kell találni.

Sajtóértesülések szerint ugyanis 2021-ben sem rendezik meg a Vietnámi Nagydíjat. A történetet még pikánsabbá teszi, hogy ezúttal nem a koronavírus-járvány szól közbe a hanoi utcai verseny lebonyolításba: augusztusban ugyanis letartóztatták a versenyszervezés egyik kulcsfiguráját, a helyi Népi Bizottság elnökeként is tevékenykedő Nguyen Duc Changot korrupciós botrányai miatt.

Miután Vietnámban a választások, a világjárvány és a közelmúltbéli tájfun prioritást élveznek, már a 2022-es versenyről zajlanak az egyeztetések. Az állami tulajdonú brit orgánum úgy tudja, hogy Hanoi helyét Imola (Olaszország), Isztambul (Törökország) vagy Portimão (Portugália) veheti át. A birtokába került naptártervezet alapján március 21-én Ausztráliában rajtol és december 5-én Abu-Dzabiban ér véget a szezon.

brazil-sunday3-102179.jpg

A BBC-hez hasonlóan a RaceFans is úgy értesült, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben a bemutatkozásra készülő Rio de Janeiro helyett mégiscsak Interlagos adhat otthont a Brazil Nagydíjnak. Ugyanakkor a szakportál azt is megtudta, a São Pauló-i verseny promóteri feladatait a továbbiakban már nem a magyar származású, az F1 korábbi urához, Bernie Ecclestone-hoz kötődő Rohonyi Tamás látja.

Pozitív hírek érkeztek a Spanyol Nagydíj sorsáról is: habár már 2019-ben úgy tűnt, hogy utoljára látogat el a mezőny Barcelonában, a pálya bizonytalan jövője ellenére 2021-ben is visszatér a száguldó cirkusz a Circuit de Barcelona-Catalunyára.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516280108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása