F1: Meglepő fordulat, újabb öt évet kaphat Interlagos

A korábbi híresztelésekkel ellentétben úgy tűnik, még évekig Interlagosban rendezhetik a Brazil Nagydíjat, a riói verseny a környezetvédelmi aktivisták áldozatául eshet.

brazil-friday11-441626.jpg

Már hónapok óta arról szólt a fáma, hogy jövőre Rio de Janeiróba költözik a Formula–1-es Brazil Nagydíj, ugyanakkor az ottani versenypálya felépítése környezetvédelmi aggályokba ütközött, ami a helyi politikai nézeteket is sérti. A kedden nyilvánosságra hozott, előzetes versenynaptárban Interlagost nevezték meg a brazil F1-es verseny helyszínéül, igaz, egyelőre a megállapodástól tették függővé a rendezést, akárcsak a barcelonai Spanyol Nagydíj esetében.

Ezek után csütörtök este több orgánum is tényként kezelte, hivatalos megerősítésre azonban nem került sor: többek között az általában jól értesült RaceFans tudomása szerint kifejezetten jók Interlagos esélyei egy ötéves szerződéshosszabbításra, vagyis 2025-ig maradhat a versenynaptárban. A szakportál megkeresésére azonban a Formula–1 szóvivője nem volt hajlandó érdemben válaszolni. „Sosem kommentálunk szerződésekkel kapcsolatos egyeztetéseket” – zárta rövidre a kérdést. Az idei brazil futam a koronavírus maradt el.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5116283868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása