Kemény beszólás az F1-ben: „Ezt még a hatévesek is tudják”

Szópárbajba bonyolódott egymással Lando Norris és az FIA versenyigazgatója, Michael Masi. A McLaren pilótája nem értett egyet rajtbüntetésével, Masi szerint azonban keményen visszaszólt neki.

2021azerbaijangrandprixsundaygp2106_132220_54i5053.jpg

Számos kérdésben vártak állásfoglalást Michael Masitól a Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéje során, illetve után. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója beszélt a Haas-pilóták kis híján balesettel végződő befutójáról, valamint a piros zászlós félbeszakításról is, majd Lando Norris szombati kritikájára is reagált. A McLaren versenyzője ugyanis nehezményezte, hogy megbüntették a szombati időmérő edzés után, amiért kvázi figyelmen kívül hagyta a piros zászlós jelzést, amit Lance Stroll balesete miatt rendeltek el.

Figyelembe véve, hogy minimális idő volt reagálni, mivel Norris épp ekkor haladt el a bokszutca bejárata mellett, illetve a csapattal folytatott kommunikáció sem volt egyértelmű, öt- helyett „csak” három hellyel sorolták hátrébb, de büntetőpontok tekintetében már nem voltak elnézőek. Pályán maradásával három rossz pontot is kiérdemelt magának Norris, így már csak négy strigula választja el az egyfutamos eltiltástól. „Egyes esetekben mérlegelniük kellene, milyen akár egyetlen másodpercig is a volánnál ülni” – jegyezte meg a büntetés kapcsán Norris, azt sugallva, hogy szerinte a stewardok nem kezelték kellő megértéssel a helyzetet.

„A gokartozástól egészen a Formula–1-ig egyértelmű a jelentése annak, ha bemutatják a piros zászlót” – jegyezte meg csípősen Masi a RacingNews365.com-nak is nyilatkozva. – „Ilyenkor azonnal le kell lassítani és bejönni a bokszba. Ez még a hatévesek számára sem kétértelmű onnantól fogva, hogy túlvannak első gokartversenyükön.”

Masi arra is utalt, hogy sokkal keményebb büntetést is kaphatott volna Norris. „Nyilvánvaló, hogy a stewardok bármilyen büntetést és akárhány büntetőpontot kioszthatnak, ha azt indokoltnak tartják egy incidens kapcsán. Persze, van egy iránymutatás, amit használniuk kell. Jelen esetben úgy látták, hogy vannak enyhítő körülmények, amik miatt eltérhetnek ettől. A büntetőpontokat viszont helytállónak érezték a piros zászlós kihágás miatt” – mondta.

Fotó: Zak Mauger / Motorsport Images (McLaren Media Centre)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316586066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása