F1: Hátrébb sorolták Norrist, változik a rajtsorrend

Nem úszta a piros zászlós jelzés figyelmen kívül hagyását Lando Norrist, viszont volt enyhítő körülmény a McLaren brit pilótájára nézve.

3-friday-baku.jpg

Piros zászlóból nem volt hiány a Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén, az első megtréfálta Lando Norrist, aki szinte a bokszbejáratánál értesült a megszakításról, de a brit némi tanakodás után a pályán maradt.

Ezzel azonban hibát követett el, a McLaren versenyzője nem is kerülhette el a felelősségre vonást. A stewardok viszont enyhítő körülményként értékelték, hogy viszonylag rövid ideje volt reagálni a piros zászlók bemutatására, emellett a csapatkommunikáció sem volt egyértelmű.

Normál esetben öthelyes rajtbüntetést osztanának ki ilyesféle kihágásért, Norrist végül három hellyel sorolták hátrébb, így a hatodik helyett csak a kilencedik helyről indulhat – írja a RaceFans. Büntetésének köszönhetően Sergio Pérez (Red Bull), Cunoda Juki (AlphaTauri) és Fernando Alonso (Alpine) is nyert egy-egy pozíciót.

Rajtbüntetésén három büntetőpontot is kapott a bajnoki tabella jelenlegi harmadik helyezettje, így már nyolcat jegyeznek a neve mellett. Ha tizenkét hónapon belül összegyűjt tizenkét strigulát, az automatikusan egyfutamos eltiltást von maga után.

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6616583042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása