F1: Káosz az időmérőn, Leclerc indul az élről Bakuban
Formula–1 2021: Azerbajdzsáni Nagydíj – Időmérő edzés

Négyszer is előkerültek a piros zászlók a bakui időmérőn, nem kis meglepetésre újabb pole-t szerzett Charles Leclerc.

21024-azerbaijan-gp-friday-gallery.jpg

Nem volt hiány piros zászlókból a Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén, ami meglehetősen vontatottá, a megszokottnál közel fél órával hosszabbá tette a menetet. Már a Q1-et kétszer félbe kellett szakítani, előbb Lance Stroll, majd Antonio Giovinazzi miatt – az Aston Martin és az Alfa Romeo versenyzőjének balesetében az a közös, hogy mindketten a legklasszikusabb hibaponton, a 15-ös kanyarnál ütköztek a falnak autójukkal.

Kisebb meglepetésre a szabadedzéseken küszködő Lewis Hamilton állt az élre a Q1-ben, igaz, ugyanúgy lopott magának némi szélárnyékot, mint a harmadik szabadedzésen. A címvédő mögött a Red Bull párosa zárt, a balesetezőkhöz pedig Nicholas Latifi (Williams) és a Haas duója, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin csatlakoztak kiesőként.

Időközben kiderült, hogy Lando Norrist vizsgálni fogják, amiért a piros jelzés ellenére pályán maradt, ennek eredményére viszont egy jó ideig még várni kell. Nem könnyítette a McLaren helyzetét, hogy a Q2 végén Daniel Ricciardo állt a falba, és miután már csak másfél perc maradt hátra, nem is engedték ki újra a pályára a mezőnyt, aminek főként Sebastian Vettel (Aston Martin) és Esteban Ocon (Alpine) nem örülhetett. Velük és Ricciardóval együtt Kimi Räikkönen és George Russellt (Williams) búcsúzott.

Izgalmasnak ígérkezett a végjáték, mert a második szakasz végén öten végeztek 34 ezredmásodpercen belül: Max Verstappen mögött Sergio Pérez, Hamilton, Cunoda Juki (AlphaTauri) és Charles Leclerc (Ferrari) sorakozott fel. A Q3-ban az első körök után Leclerc vette át a vezetést, kihasználva a két gumimelegítő kört teljesítő Mercedesek szélárnyékát – a szemfüles húzással végül idei második és pályafutása kilencedik pole-ját szerezte a monacói.

Mint kiderült, a monacói felismerése idei második rajtelsőségét érte, az utolsó percben ugyanis Cunoda Juki, utána pedig Carlos Sainz Jr. is a falban kötött ki a 3-as kanyarnál. Újraindítás pedig ezúttal sem volt, akárcsak a Q2-ben, így maradt Leclerc mögött Hamilton és Verstappen kettőse. Pierre Gasly eddigi legjobb időmérős eredményét megismételve lett negyedik, Sainz pedig a baleset ellenére ötödik.

Mint arról már beszámoltunk, büntetésével Norris a kilencedik helyre, Pérez, Cunoda és Fernando Alonso (Alpine) mögé esik vissza, Valtteri Bottas azonban csak a 10. lett a másik Mercedesszel.

51 körös lesz, magyar idő szerint vasárnap 14:00-kor rajtol az Azerbajdzsáni Nagydíj, amit élőben közvetítenek az M4 Sporton.

Az időmérő edzés (eredeti) végeredménye:

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5216582982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása