Michelisz: Rosszkor voltam rossz helyen

Bánja Michelisz Norbert, hogy ennyire rosszul alakult számára a WTCR-szezonnyitó, de tudja, ez is hozzátartozik a túraautózáshoz.

47ce5c02685abc83ad12c01047cd585c.jpg

Felemásan indult Michelisz Norbert számára a túraautó-világkupa 2021-es szezonnyitója: a rosszul sikerült rajtja ellenére a tavalyelőtti bajnok végül mentett egy ötödik helyet az első futamon, a második verseny elején azonban bekövetkezett a legrosszabb, amitől tartott – főleg annak fényében, hogy a hétvége előtt még a kiegyensúlyozottság fontosságát hangsúlyozta.

Az első kanyarkombinációban történt tömegkalamajka áldozata lett Michelisz, aki így kiesett. „Sokkal jobb volt a rajtom a második versenyen, többé-kevésbé benne voltam a sűrűjében, de ki lettem szorítva” – idézi a Hyundai pilótáját a TouringCarTimes. – „Próbáltam kívül menni, de utána én kerültem a darálóba. Rosszkor voltam rossz helyen, így az első kanyarban véget ért a versenyem.”

75d7ed35e16f5a7687c2f777357153ea.jpg

„Kár, mert a pontszerzés volt a célom, de el kell fogadni, hogy ilyen versenyek is vannak” – tette hozzá.

Az első verseny kapcsán még elmondta, hogy miután veszített néhány pozíciót a rossz rajt miatt, meglökték, és ugyan sikerült felzárkóznia, az Elantrát ért ütések miatt be kellett érnie az ötödik hellyel, noha „az autó jól működött”.

Szűk három hét múlva Portugáliában folytatódik a bajnokság, Michelisz a 12. helyen áll a bajnokságban, amit újdonsült márkatársa, a második futamot megnyerő Jean-Karl Vernay vezet.

Fotó: Frédéric Le Floc'h, Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5816584802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása