WTCR: Hyundai-győzelem, Micheliszt kiütötték
WTCR 2021: Nordschleife – 2. futam

Már a rajtnál előre törtek a Hyundai-ok, a leintésig pedig – némileg meglepő módon – nem is változott a sorrend Jean-Karl Vernay és Luca Engstler között. Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport is versenye is elúszott az 1-es kanyarban, Tassi Attila viszont óriásit ment.

c0eda74de7260ddbfd3b6cca64960ea3.jpg

Néstor Girolami várhatta az élről a WTCR második futamát a Nordschleifén, de nem tudta megtartani a vezetést az argentin: a Hondát legyorsulva két Hyundai tört az élre Jean-Karl Vernay-jel és Luca Engstlerrel, mögöttük azonban káosz robbant ki az első kanyarkombinációban. A tömegkalamajkából pedig Michelisz Norbert és Mikel Azcona jöttek ki rosszul, akik a pálya szélén is maradtak, akárcsak másik két zengős, Rob Huff, illetve Jordi Gené. A Hyundai magyar versenyzője előbb Yann Ehrlacher-vel akadt össze, majd őt lökték ki hátulról.

Az ismételten a 13. helyről rajtoló Tassi Attila fantasztikusan helyezkedett a káoszban, aminek köszönhetően a hetedik helyre jött fel. Később újabb pozíciót nyert, majd a Döttinger Höhében Yvan Mullert is faképnél hagyja az ötödik pozícióba zárkózott fel. Ezzel párhuzamosan csapattársa, az első futamot megnyerő Tiago Monteiro nem kicsit hozta kellemetlen helyzetbe Frédéric Vervisch-t, aki ugyan megmentette az Audit a töréstől, a motortérbe bekerülő fűmennyiség mellett a túlmelegedéstől már nem tudta.

A második kör végén, a hosszú egyenesben egy másik Lynk & Có-st, Santiago Urrutiát is maga mögött hagyta Tassi, ezzel megkaparintva a negyedik helyet. Ezalatt az első két helyen is fokozódott a helyzet, mert Engstler folyamatosan szorongatta Vernay-t, a csapat azonban igyekezett nyugalomra inteni a fiatal németet. Láthatóan gyorsabb volt, még a Döttinger Höhében is, de hirtelen „torpant meg”, ami mögött vélhetően csapatutasítás állhat.

11576ad0d6b0425945ba4d09def77638.jpg

Ha megbüntetik Girolamit, akár dobogóval is távozhat Tassi a Nordschleiféről.

Boldog arcokat nem is igazán lehetett látni az Engstler Motorsportnál a leintés után, pedig Vernay vezetésével kettős győzelmet szerzett a csapat, ami egyben a Hyundai Elantra első WTCR-sikerét is jelenti. Girolamit a harmadik helyen intették le, de elképzelhető, hogy megbüntetik, amiért a rajtnál szinte a bokszutcába, majd a fűre tessékelte Engstlert. Amennyiben így lesz, Tassi akár még dobogós is lehet, de a negyedik hely is megsüvegelendő teljesítmény.

Tassi mögött Urrutiát, Nathanaël Berthont (Audi), Yvan Mullert (Lynk & Co), a szintén vizsgálat alatt álló Monteirót, Gilles Magnust (Audi), valamint Yann Ehrlacher-t (Lynk & Co) intették le az első tíz között. Az egyetlen talpon maradt zengős Cuprával pedig begyűjtötte a csapat idei első pontjait Boldizs Bence, aki a 13. helyen futott be – ráadásul reményeit beváltva túlélte a Zöld Poklot. Egyébként utolsó előtti célba érőként zárt, mivel csak 14-en látták meg a kockás zászlót a kiesésekben gazdag futamon.

A másik Hondával a futam sokadik nagy vesztesének tekinthető Esteban Guerrieri is, aki a rajtrácson ragadt, így a 2019-es ezüstérmes a harmadik kocka helyett csak a bokszból indulhatott, majd a rajtprocedúránál vétett szabálytalanság miatt meg is büntették, végül a 12. helyen futott be az argentin.

Az első hétvégét követően Vernay vezeti a bajnokságot, a folytatásra pedig három hét múlva kerül sor a portugáliai Estorilban.

A második futam végeredménye:

wtcr_2021_ger_r2_eredmeny.jpg

Fotó: Florent Gooden, Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5016582824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása