WTCR: Monteiróé a szezonnyitó, Michelisz ötödik
WTCR 2021: Nordschleife – 1. futam

Ennyire izgalmas WTCR-futamot talán még nem is láttunk a Nordschleifén, külön öröm, hogy kiélezett volt a küzdelem a győzelemért – a legjobban pedig Tiago Monteiro örülhetett, aki a hajrában előzve nyerte a fordított rajtrácsos nyitányt.

de1cf79b7e8012e16777e3c62675d796_1.jpg

Némileg ködös körülmények között vette kezdetét a túraautó-világkupa 2021-es szezonja, a Grand Prix-pályán azonban ennek még nem volt jelentősége. A rajt így nagyságrendileg tiszta volt a fordított rajtrácsos, első versenyen: Yvan Muller megőrizte pozícióját az élről indulva, unokaöccse és csapattársa, Yann Ehrlacher előtt maradva. A harmadik helyről startoló Michelisz Norbert viszont több pozíciót is veszített, miután a lámpák kialvása után összeért Tiago Monteiróval, az első kanyaron átfarolva egészen a kilencedik helyig esett vissza.

A másik BRC-s Hyundai Elantrával azonban jól rajtolt Gabriele Tarquini, aki az adok-kapoknál a harmadik helyre egerészte magát előre. Egy ideig szorongatta is Yann Ehrlacher-t, előzni azonban Michelisz tudott, aki a Döttinger Höhében elhúzott újdonsült márkatársa, Jean-Karl Vernay mellett. A következő kör elején Tarquini is próbálkozott, Ehrlacher viszont menekült előre, a célegyenes elején még neki is koccant hátulról Mullernek.

A harmadik szektorban újabb előzést kísérelt meg, így meg is pöckölte Ehrlacher-t Tarquini, aminek köszönhetően Muller egy másodpercet nyert az élen haladva. A 2009-es WTCC- és 2018-as WTCR-bajnokot azonban ez sem tántorította el: a következő szektorban átvette a második helyet a francia Lynk & Có-stól egy szemfüles manőverrel, majd a 2,5 kilométeres egyenesben Mullert is megelőzte az olasz, utána azonban lecsúszott a pályáról.

Tarquini így teljesen szétcsúszott az utolsó körre fordulva, ami miatt – a kanyarban Ehrlacher-ba is belecsúszva – hatodiknak esett vissza. Eközben a második helyre Tiago Monteiro zárkózott fel, Michelisz pedig ötödiknek, miután az egykori csapattársak gyönyörűen használták ki az előttük kialakult kavarodást, amit Tarquini idézett elő.

A harmadik, egyben utolsó körben a hátsó egyenes hozott igazán izgalmakat: ugyanis amíg Michelisz üldözte Esteban Guerrierit, Monteiro a szélárnyék segítségével legyűrte Mullert, így a portugál kezdte győzelemmel a szezont – 2017-es tesztbalesete óta pedig másodjára nyert. A franciát másodikként intették le, a harmadik helyen uruguayi márkatársa, Santiago Urrutia végzett. Guerrieri mögött zárva Michelisz ötödikként futott be a szezonnyitón, megelőzte csapattársa mellett Tom Coronelt (Audi), Ehrlacher-t, Néstor Girolamit (Honda) és Vernayt, velük lett teljes az első tíz sorrendje.

A magyarok közül még Tassi Attila szerzett pontot a 12. helyen célba érve, a Zengő Motorsport Cuprái közül azonban egy sem fért be a legjobb tizenöt közé: Mikel Azcona, Jordi Gené és Boldizs Bence egymás mögött futottak be, a 17-19. hely között, Rob Huff pedig – Azconához hasonlóan – benne volt a húsdarálóban, a korábbi világbajnok esetében ez kiesést jelentett.

A rövid Parc Fermé- és szervizidőszak után, 10:20-kor kezdődik a második futam, aminek az időmérőn leggyorsabb Néstor Girolami vághat neki az élről. Az újabb három körös versenyt az Eurosport 1 és a Sport 1 is élőben közvetíti.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2021_ger_r1_eredmeny.jpg

Fotó: Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616582770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása