WTCR: Michelisz még lehet dobogós a Nordschleifén
WTCR 2021: Nordschleife – Időmérő edzés

A tavalyi év után idén is Néstor Girolami szerzett pole pozíciót a 25 kilométeres Zöld Pokolban. Jean-Karl Vernay lett a legjobb az új Hyundai-jal, az egyedüli magyarként a legjobb tíz közé kerülő Michelisz Norbertnek a fordított rajtrácsos versenyen lehet igazán esélye.

438f0fd95af20e3835fdede20f7605dc.jpg

Szinte el sem kezdődött, máris látszik a WTCR németországi szezonnyitó hétvégéjének a vége. A rendhagyó lebonyolítás miatt ugyanis már csütörtökön letudták a szabadedzéseket, amit pénteken a 40 perces időmérő edzés követett a programban. A korábbi évek mintájára ez a legtöbb versenyzőnél jobb esetben is csak három körre volt elegendő.

Az első körök után még egy kiemelkedő magyar eredményben is reménykedhettünk, hiszen az első tíz perc után Tassi Attila ugrott az élre, a következő két körébe azonban kisebb-nagyobb csúszkálásokkal, drifteléssel belehibázott, így ugyan esélyesnek tűnt a fordított első rajtkockára, végül még a legjobb tízből is kiszorult. A Münnich Motorsport magyar pilótájának 8:59.2-es köre csak két 13. rajtkockát ért.

Ennél majdnem 4,5 másodperccel volt jobb a pole-idő: Néstor Girolami már a második körével bebiztosította magának a rajtelsőséget, egyedüliként bemenve 8:55 alá. Tőle közel 8 tizedmásodperccel kapott ki Jean-Karl Vernay, aki viszont így is legjobb hyundai-osként fejezte be az időmérőt, úgy, hogy korábban még nem versenyzett a márkával.

6fa2f7a215a5a28b93b8483e47ada2e8.jpg

A második sorba szintén egy Honda és egy Hyundai állhat majd fel Esteban Guerrieri és a hazai pályán versenyző Luca Engstler révén, mögöttük az utolsó pillanatokban nagyot javító Santiago Urrutia (Lynk & Co), Gabriele Tarquini (Hyundai) és Tiago Monteiro (Honda) végeztek. Michelisz Norbert nyolcadik lett, ami a fordított rajtrácsos futamon harmadik helyet jelent, így akár még dobogón is kezdhet a szezont a 2019-es világkupagyőztes.

A címvédő Yann Ehrlacher végül a kilencedik időt autózta, nagybátyját megelőzve: Yvan Mulleré a 10. hely, egyben a fordított pole is. Csapattársuk, Thed Björk csak a 15. lett, ahogyan a második, esős körülmények között rendezett gyakorlást az élen – és a falban – záró Frédéric Vervisch sem lehet elégedett a 16. hellyel, tekintve, hogy minden márkatársa megelőzte.

Nem jött jól a Zengő Motorsportnak, hogy Mikel Azcona autójáról leszakadt a splitter, már csak azért sem, mert így a spanyol bukott egy mért időt a végül gyorskötözővel megoldott szerelés miatt. Így mind a négy Zengő-Cupra a mezőny hátsó részében végzett: még Rob Huff 18. pozíciója a legelőkelőbb, Azcona a 19. lett, Boldizs Bence pedig csapattársa, Jordi Gené előtt végzett.

Miután a hétvége legnagyobb eseményen a nürburgringi 24 órás lesz – melyen több, a WTCR-ben is versenyző pilóta indul majd –, már szombaton sor kerül a versenyekre. A két rajtra 9:00-kor és 10:20-kor kerül sor, a háromkörös összecsapásokat az Eurosport 1-en és a Sport 1-en is élőben követhetjük.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2021_ger_q.jpg

Fotó: Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4716582292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása