F1: A nyári szünetig bizonyíthat Pérez a Red Bullnál?

Egyelőre nem téma a Red Bullnál a 2022-es pilótafelállás, ugyanakkor a csapat tanácsadója elhintette: a négyhetes nyári szünidőben tisztáznák a kérdést.

si202105230423_news.jpg

A vártnál gyengébben kezdődött Sergio Pérez Red Bull-os karrierje: öt forduló után még dobogója sincs a mexikóinak, s amíg az összetettben – monacói győzelme után – vezet Max Verstappen, Pérez csak az ötödik helyen áll jelenleg, a pontok tekintetében is kenterbe veri őt holland csapattársa, 105–44 arányban.

Pedig sokan azt várták Péreztől, hogy igazán segítségére lesz a Red Bullnak a világbajnoki küzdelemben, és a bizonyításra sincs sok ideje, hiszen szerződése csupán erre az évre szól. A Formel1.de-nek adott interjújában többek között már a 2022-es párosításról is kérdezték a Red Bull tanácsadóját, Dr. Helmut Markót – ő azonban kitérő választ adott egyelőre. 

si202105220060_news.jpg

„Mint azt már korábban mondtam, nem gondolkodunk jelenleg a pilótapároson. A nyári szünet során majd átgondoljuk, utána fogunk dönteni” – jelentette ki Marko, ezzel azt is sugallva, hogy Péreznek lényegében még két hónapja maradt arra, hogy belerázódjon a Red Bullnál. A motorsportprogram vezetője ugyanis azt is hozzátette, hogy Pierre Gaslynak még két évig érvényes szerződése, ez idő alatt pedig nemcsak az AlphaTaurinál, hanem a Red Bullnál is vezethet (újra).

Gasly 2019-ben volt egy fél szezonon át a Red Bull pilótája, ám a francia bicskája is beletört a Milton Keynes-i topcsapat által feltámasztott elvárásokba, illetve Max Verstappenbe, ahogyan az őt követő Alexander Albon sem járt sikerrel. A franciát ezért küldték vissza a fiókcsapathoz, ahol azonban újra magára talált, mint azt a tavalyi Olasz Nagydíjon aratott győzelme is bizonyítja.

Az idei szezonban Gaslyt messze elkerülte a balszerencse, Monacóban viszont stabil teljesítménnyel hatodik lett, így az összetettben a kilencedik helyről várja a folytatást – eközben újonc csapattársa, Cunoda Juki Olaszországba költözik, hogy összeszedhesse magát. Gaslyt korábban szóba hozták az Alpine-nal is, ám az enstone-iak épp a napokban szögezték le, hogy jelen állás szerint Esteban Oconnal képzelik el a folytatást, ha a Mercedes is engedi.

via RacingNews365.com

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116576572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása