F1: Egy kiesett a Mercedes jövő évi esélyesei közül

Minden jel arra utal, az Alpine nem akarja visszaadni a Mercedesnek Esteban Ocont – az enstone-iak már tárgyalnak a 2022-es szerződésről a francia versenyzővel.

jm2120my21.jpg

Különlegesnek mondható Esteban Ocon helyzete: bár a francia egy év kihagyás után az Alpine-nal tért vissza a Formula–1-be, részben továbbra is a Mercedes kötelékébe tartozik. Tavaly – főleg a szezon első felében – jócskán elmaradt a várakozásoktól, illetve csapattársától, az időközben a McLarenhez átigazolt Daniel Ricciardótól – annyira, hogy még az is szóba került, hogy idővel Pierre Gasly válthatja őt. A szezon végén azonban egy szahíri dobogóval szépített, majd jó formáját az idei évre is átmentette Ocon: négyből háromszor pontot szerezve jelenleg kilencedik a bajnokságban, valamennyi alkalommal a visszatérő Fernando Alonso előtt végezve.

Teljesítménye pedig láthatóan meggyőzte az Alpine vezérkarát: Laurent Rossi a csapat vezérigazgatója el is hintette, már a folytatásról egyeztetnek, egyúttal örömmel fogadta, amikor Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője arról beszélt nemrégiben, hogy az enstone-iak dönthetnek hamarabb Ocon sorsáról – tudniillik, a francia is felmerült esélyesként a bajnokcsapatnál. „Nagyon hálásak vagyunk Totónak, amiért ezt mondta” – jelentette ki az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján, írja a RaceFans. – „Ez olyasvalami, amit fontolóra veszünk. Esteban ugyanis mindent úgy csinál, hogy minket arra bírjon, hogy a csapatnál tartsuk. Megbánnám, ha nem gondolkoznék rajta.”

jm2119my167.jpg

„Jelenleg már tárgyalásokat folytatunk a menedzserével és az őt menedzselő csapattal, a Mercedesszel. Esteban remek versenyző, ezért örülök, hogy ilyen problémám van, ami igazából nem is probléma” – folytatta a gondolatmenetet Rossi, aki a Gaslyval kapcsolatos híresztelésekre is reagált: „Nem keresünk más versenyzőt a következő évre. Pillanatnyilag Estebanon gondolkodunk.” Arról is beszélt, hogy a kétszeres világbajnok Alonso jövőre is az Alpine-nál fog versenyezni, és habár az AlphaTaurinál versenyző Pierre Gaslyról is elismerően nyilatkozott, vele kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „most nem szerepel a listánkon”.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Alpine Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4916568268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása