F1: Leclerc-dráma után Verstappen-visszavágás Monacóban
Formula–1 2021: Monacói Nagydíj – Futam

Miután műszaki hiba miatt Charles Leclerc nem indulhatott el a pole-ból, rajt-cél sikert aratott a Monacói Nagydíjon Max Verstappen, átvette a vezetést az összetettben, Lewis Hamilton ugyanis csak hetedik lett.

si202105230170_news.jpg

Még jóval a rajt előtt sor került a Formula–1-es Monacói Nagydíj legnagyobb drámájára: noha úgy tűnt, hogy megússza következmények nélkül szombati balesetét, mégsem tudott elindulni a versenyen a pole pozíciós Charles Leclerc, viszont nem a sebességváltó babrált ki vele. A monacói már a rajtrácsra kivezető körén panaszkodott az autóra, így lassú tempóban visszagurult a Ferrarival a garázsba, és már azelőtt fel kellett adnia a versenyt, mielőtt elindult volna.

Leclerc drámájával Max Verstappen örökölte meg az első rajtkockát, a holland igyekezett minél ferdébben beállni a rajtkockájába, így sikeresen kivédte Valtteri Bottas próbálkozását a piros lámpák kialvása után. Mögöttük is maradt a Sainz, Norris, Gasly és Hamilton sorrend. A kerékcserékig állóháborúnak tűnt a futam, de a bokszkiállások is leginkább Bottas vesztét hozták. A Mercedesnél nem tudták leszerelni a jobb első gumit a finn autójáról, így kiesett a 30. körben.

A kerékcserék sorozatát egyébként egy körrel korábban Hamilton nyitotta meg, de bármennyire is ígéretesnek tűnt a húzás, nem jött be: nemcsak Pierre Gasly maradt a hétszeres világbajnok előtt az AlphaTaurival, de a stabil, magabiztos versenyt futó Sebastian Vettel mindkettejük átugrotta, pedig az Aston Martin bokszmunkája sem volt makulátlan.

Egy ideig úgy tűnt, hogy Sainz megpróbálhatja megszorongatni Verstappent a győzelemért, a hajrában sokkal inkább Norris és Pérez harmadik helyért folytatott csatája vált meghatározóvá. Jó stratégiájának köszönhetően a mexikói is pozíciókat nyert, miután az első etap alatt beragadt a nyolcadik helyre, Vettel mögé. Pérez többször is DRS-távolságon belülre ért a Red Bull-lal, megelőzni azonban már nem tudta a McLaren britjét.

Imola után győzött újra Max Verstappen, az idei második sikerét szerző holland ráadásul Lewis Hamilton hetedik helyének is köszönhetően – még ha a címvédő meg is futotta a leggyorsabb kört a bónuszpontért – átvette a vezetést a pontversenyben, így ő az első holland az F1 történetében, aki elmondhatja magáról, hogy listavezető. Sainz a második, Norris a harmadik helyen futott be – a spanyol első ferraris dobogójának örülhet, míg a mclarenes már másodjára végzett idén a legjobb három között.

Péreznek be kellett érnie a negyedik hellyel, Vettelt pedig eddigi legjobb Aston Martin-os versenye után ötödikként intették le. Gasly, Hamilton, Lance Stroll (Aston Martin), Esteban Ocon (Alpine) és Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) a további pontszerzők névsora. Két hét múlva Azerbajdzsánban folytatódik a szezon, amit a Red Bull várhat a konstruktőri összetett éllovasaként – a Milton Keynes-i együttes utoljára 2013-ban vezetett a világbajnokságon.

A Monacói Nagydíj végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516569718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása