F1: Még a szezon vége előtt kiteheti Bottas szűrét a Mercedes

Brit sajtóértesülések szerint kezdi elveszíteni a bizalmát Valtteri Bottas iránt a Mercedes, ami könnyen idő előtt szakításhoz vezethet. George Russell lehet Lewis Hamilton csapattársa.

m265634.jpg

Az elmúlt több mint egy évben Lewis Hamilton elhúzódó szerződéshosszabbítása – mely a hosszú távú jövővel kapcsolatos kérdésekre a mai napig nem adott választ – mellett visszatérő téma volt, hogy mi lesz Valtteri Bottas sorsa a Mercedesnél. A finn évek óta másodhegedűsként szerepel a világbajnoki címeket sorra nyerő Hamilton oldalán, a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon is csak egy harmadik helyre tudta váltani pole pozícióját.

A Daily Mail brit bulvárlap belső forrásokra hivatkozva megszellőztette, hogy akár a szezon vége előtt is meneszthetik. Az előző szezonokban harmadikként, ötödikként, majd kétszer másodikként záró Bottas kapcsán úgy fogalmaztak, hogy „már a csapatnál is van némi nyugtalanság”, mondván, nincs a helyzet magaslatán. Jól mutatja, hogy 2017 eleje óta, amióta csapattársak, Hamilton 44 futamot nyert, míg Bottas mindössze kilencet.

Emiatt evidensnek tartják, hogy ebben az esetben előléptetheti George Russellt a Mercedes, akiről az az általános vélekedés, hogy már bizonyította rátermettségét. Russell kétségkívül bebizonyította a tavalyi Szahíri Nagydíjon, hogy többre hivatott annál, minthogy a mezőny végéről felkapaszkodni próbáló Williamsnél versenyezzen. Lewis Hamilton átmeneti helyetteseként ugyanis már majdnem az első mercedeses időmérőjén, illetve versenyén megverte Bottast: a győzelemről is kizárólag a csapat boxutcai malőrje, később pedig egy defekt miatt csúszott le.

Érdemes ugyanakkor fenntartásokkal kezelni a hírt, hiszen Bottas szerződése az év végéig érvényes, másrészt Toto Wolff, a csapat vezetője is védelmébe vette, miközben azt hajtogatta, hogy nincs mit bizonyítania.

2022-re még egyik mercedeses pilótának sincs megállapodása, amivel kapcsolatban többek között Lewis Hamilton visszavonulását is előrevetítették – ami a hétszeres világbajnok épp a napokban próbált megcáfolni –, továbbá felmerült, hogy Russell mellett akár a szintén Mercedes-nevelésnek számító, jelenleg viszont az Alpine-nál versenyző Esteban Ocon is szerepet kaphat a csapatnál.

Fotó: Jiri Krenek / LAT Images (Mercedes Media Database)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2116522246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása