F1: Újra a visszavonulásról beszélt Hamilton

Már a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt téma volt, hogy az idei lesz-e Lewis Hamilton utolsó szezonja a Formula–1-ben. A feltevésre a hétszeres világbajnok is reagált.

m260185.jpg

Lewis Hamilton sorsa tisztázódott utoljára a mezőnyben, és ugyan hetedik világbajnoki címévél utolérte Michael Schumachert, mindössze egyéves szerződéshosszabbítást írt alá a Mercedesszel, a folytatásról várhatóan az idei év közepén állapodnak meg.

Az elmúlt hónapokban többször is felmerült, hogy 2021 végén távozhat a Formula–1-ből Hamilton, sőt ő maga is pedzegette a visszavonulás gondolatát. A Bahreini Nagydíj csütörtöki médianapján azonban nem éppen ezt sugallta nyilatkozatával az új csúcsot jelentő nyolcadik világbajnoki címe megszerzése előtt álló brit.

„Jelen helyzetemben nem érzem azt, hogy ez lenne az utolsó évem. Izgalmasnak ígérkeznek a jövő évi változások, ez lehet az eddigi legizgalmasabb szezon” – idézi Hamilton szavait a RaceFans. – „Új csapatok, új formátumok érkeztek, szorosabbá válik a helyzet. Szóval nem érezem azt, hogy itt lenne a vége számomra.”

„A következő nyolc hónapban nyilván kitalálom, készen állok-e arra, hogy abbahagyjam, vagy sem. Személy szerint nem gondolom úgy, hogy így lesz, de sosem lehet tudni” – tette hozzá.

Megszólalt a Mercedes helyzete kapcsán is Hamilton, minekutána a brackley-i gárda felkészülése katasztrofálisan alakult az előszezoni teszteken. Szerinte mindenképpen hátrányban lesznek az első versenyen amiatt, hogy körszámok tekintetében a lista legalján zárták a háromnapos gyakorlást.

„Minden egyes évben ér minket valami váratlan apróság, de máskor jobban szoktuk érezni, mi történik az autónkkal. Izgalmas lesz így a csapat számára a kezdés, mivel pillanatnyilag nem mi vagyunk a leggyorsabbak” – mutatott rá a 36 éves brit.

Fotó: Steve Etherington / LAT Images (Mercedes Media Database)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416480244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása