F1: Elszólta magát Hamilton a jövőjéről

A Portugál Nagydíj médianapján Lewis Hamilton elárulta, nem tervez visszavonulni 2021 végén, ezért magához mérten még komoly áldozatot is hozott.

m263331.jpg

Csupán néhány héttel az idei szezon előtt jelentette be szerződéshosszabbítását Lewis Hamilton, emiatt az elmúlt egy évben gyakran volt téma a hétszeres világbajnok visszavonulása. Ugyanakkor csak az év végéig érvényes Hamiltonék új megállapodása, ami azokat a spekulációkat vetítette előre, hogy a nyolcadik vb-cím megszerzése, egyúttal Michael Schumacher újabb rekordjának megdöntése után távozhat a Formula–1-ből.

A Mercedes brit versenyzője azonban a Portugál Nagydíj médianapján elismerte, hogy jövőre is a királykategóriában képzeli el pályafutását, emiatt is segített önként a Pirellinek a 2022-ben érkező, 18 hüvelykes gumik tesztelésében az Emilia-romagnai Nagydíj utáni napokban „Talán még sosem jelentkeztem önként tesztelésre” – ismerte el Hamilton, akinek gondolatait a RaceFans idézte.

„Azonnal meg is bántam, amint reggel fel kellett kelnem” – tette hozzá nevetve, aztán komolyra fordította a szót: „A pálya azonban nagyszerű tesztelés céljából, és miután jó volt az időjárás is, még élveztem is. Itt tervezek maradni jövőre, így része akarok lenni ennek, a Pirelli segítségére szeretnék lenni” – mondta a címvédő, aki korábban kritizálta a nagyobb gumik érkezését, ezzel szemben csütörtökön úgy fogalmazott, szeretne közreműködni abban, hogy minél jobbak legyenek.

„Úgy gondolom, ez az előrelépés az, amire mi versenyzők vágytunk” – utalt a nagyobb teljesítményű gumik érkezésére. – „Fontos volt látnom, felmérnem, mi a kiindulási pont, és mik azok a különbségek, amiknél tudok segíteni. Versenyzői szemmel nézve több tapadásunk, több mechanikai tapadásunk van, ezzel párhuzamosan viszont kevésbé kopnak a gumik.”

A sajtótájékoztatón Max Verstappennel szembeni párharcára is kitért Hamilton, aki jelenleg mindössze egyetlen ponttal vezeti a tabellát a Red Bull hollandja előtt. „Eléggé spontán vagyok a témában, mivel mindig változhat. De élvezem ezt a csatát, mert így izgalmasabb, több a kihívás is” – folytatta a brit.

Hamilton a motorsporton belüli diverzitással kapcsolatos vállalását is boncolgatta: ennek kapcsán elmondta, hogy még sok munka áll előttük a bajnokságban, hiszen meglátása szerint vannak csapatok, melyek a mai napig is hallgatnak a témában.

Fotó: Steve Etherington / LAT Images (Mercedes Media Database)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316517554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása