Új részletek derültek ki az F1 újításáról

Sok mindent továbbra sem tudni arról, mik az F1 tervei a kvalifikációs sprintversenyekkel, az viszont már biztosan kijelenthető, hogy a Brit Nagydíjon élesben debütál.

silverstonefriday40.jpg

Stefano Domenicali a Formula–1 új vezéreként ugyan végleg lesöpörte az asztalról a fordított rajtrács ötletét, azt nem adta fel, hogy valamilyen formában megújítsa a versenyhétvégék menetét. Ennek kapcsán merült fel a kvalifikációs sprintversenyek ötlete, amit az eddigi értesülések szerint idén három helyszínen tesztelhetnek, aztán a visszajelzések alapján döntenek a sorsáról.

A Daily Mailnek nyilatkozva azonban Domenicali megerősítette, hogy a júliusi Brit Nagydíjon biztosan bemutatkozik az új formula, miután az előszezoni tesztek helyszínén, Bahreinben a versenyzőket is sikerült meggyőzni az újításról. Elmondása szerint ez semmit sem von le a vasárnapi nagydíjak presztízséből, nem is tartanak utána díjátadó ceremóniát.

A csapatvezetők már korábban is pozitívan álltak hozzá az ötlethez, az olasz sportvezető reményei szerint még a szezonnyitó előtt sikerül megegyezni az egyes részletkérdésekben, köztük a pontozásban. Az már körvonalazódni látszik, hogy egy szabadedzést rendeznek majd pénteken a sprintverseny kvalifikációja előtt, majd magát a félórás futamot egy újabb szabadedzést követően, szombaton tartják – ennek eredménye pedig meghatározza a vasárnapi verseny rajtsorrendjét.

Stuart Pringle, a silverstone-i pálya ügyvezető igazgatója elárulta, jelentősen megugrottak a jegyeladások ennek hatására, egy átlagos csütörtöki naphoz képest 40%-kal több belépőt értékesítettek. (A Brit Nagydíj szervezői az eredményes oltási kampánynak köszönhetően már az előző hetekben is teltházhoz közeli állapottal számoltak.)

Silverstone mellett Monzában és São Paulóban is kipróbálhatják a sprintversenyeket, ezek szerint az eddig szintén esélyes Montreal kiesett a pixisből.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216459198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása