Ezeken a hétvégéken tesztelné újítását az F1

A szombati sprintversenyekről a Formula–1 Bizottság csütörtöki ülésén fognak szavazni, és ha sikeres a teszt, jövőre jöhet az éles debütálás is.

558a-2c55-4cf4-4c8d91fb8042_3e3317087054f6e64d1fc884efb180c4efd757c0.jpg

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója a múlt héten hintette el, hogy a jövőben szombati kvalifikációs sprintversenyekkel dobnák fel a versenyhétvégéket. A tervek szerint így döntenék el a vasárnapi nagydíjak rajtsorrendjét, hossza pedig legfeljebb egyórás lenne, éppúgy, mint az időmérő edzés esetében. Amennyiben ezt bevezetik, már szombaton is osztanának pontokat, de ilyen és ehhez hasonló részletekről majd a Formula–1 Bizottság csütörtöki ülésén fognak dönteni.

A RaceFans értesülései szerint három hétvégén tesztelnék a formátumot, és amennyiben sikeres lesz a teszt, már 2022-ben jöhetnek a kvalifikációs sprintek, melynek lepróbálására a kanadai, a monzai és az interlagosi helyszínt szemelték. Helyszínválasztás szempontjából kiemelendő, hogy két amerikai és egy európai pályára esett a választás, így ezeket a versenyek Európában a késő délutáni, kora esti órákban lennének megtekinthetőek, amitől jelentős közönségnövekedést remélnek.

A Formula–1 korábban már próbálkozott hasonlóval, de az elmúlt két évben többször is leszavazták a koncepciót, minekutána a sprintversenyek rajtsorrendjét a vb-pontverseny állásának fordítottja inverze adta volna. Domenicali viszont a már említett interjúban kerek perec kijelentette, hogy többé nem merül fel a fordított rajtrács gondolata a királykategóriában.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Renault F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6516420956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása