F1: Ricciardo kimondta, nem komédiázni megy a McLarenhez

A legtöbben a humorbomba robbanására számítanak attól, hogy összeáll a Norris-Ricciardo páros a McLarennél, ám az ausztrál tiszta vizet öntött a pohárba: nem ezért érkezett Wokingba.

d87e-7eae-a05f-4f52b9f189b0_1fbcb66723141cf1836bf1c8271da0851a9bb0d7.jpg

Sokak bánatára idén már nem egy csapatnál fog versenyezni Lando Norris és Carlos Sainz, látszólag ugyanis harmonikus párost alkottak az elmúlt két évben. Norrishoz hasonlóan viszont újdonsült csapattársa, Daniel Ricciardo sem veti meg a humort, mint azt közös múltjuk is mutatja. Az ausztrál ennek ellenére leszögezte, elsősorban nem a poénkodásra fog koncentrálni új csapatánál.

„Nem fogunk vígjátékot csinálni ebből. Nem azért megyek oda, hanem amiatt, hogy fejlesszem az autót” – jelentette ki a Sky Sports F1-nek nyilatkozva Ricciardo. „A személyiségem nem változik majd, szóval élvezni fogom azt, amit csinálok. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem azért megyek oda, hogy mémpárt alkossunk, vagy hogy is mondják manapság…”

Renault-s távozása kapcsán elmondta az ausztrál, hogy az enstone-iaknál teljesítette küldetését, amit a 2020-as szezon második felében szerzett két dobogója is bizonyít. „Fontosnak tartom, hogy azt érezzem, valamivel hozzájárultam a csapat sikeréhez. Valóban dobogós helyezések beszélünk, és nemcsak azért, hogy a magam arcán lássam az örömöt, hanem a csapatén is” – tette hozzá.

gp2004_145623ms2_6052.jpg

Pazar évet zárt tavaly a McLaren, harmadik lett a konstruktőri bajnokságban a wokingi alakulat, ezzel legjobb összetettbéli eredményét elérve 2012 óta. 2021-től ráadásul újra a Mercedes erőforrásait fogja használni a csapat, mint az volt 1995 és 2014 között – az új erőforrást sikeresen be is indították.

Fotó: FIA Pool / Renault F1 Team Media, Mark Sutton / Motorsport Images (McLaren Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7816406330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása